20. října 2013 • 06:36

Paráda! Brankář Smith z Phoenixu vstřelil setinu před koncem gól

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jednoznačně první hvězda zápasu. O tom zkrátka nemohlo být pochyb. Jedenatřicetiletý gólman Phoenixu Mike Smith pochytal 31 střel soupeře z Detroitu a navíc uzavřel skóre. Zkušený brankář sebral puk, vyhodil ho a ten doklouzal až do prázdné brány soupeře. To vše jednu setinu před koncem. A Coyotes se mohli radovat z výhry 5:2.



Bývalý brankář Dallasu nebo Tampy Bay se díky svému gólovému zakončení stal jedenáctým brankářem, který dokázal v NHL skórovat. Zařadil se tak mezi legendy jako jsou například Martin Brodeur nebo Ron Hextall.

"Měl jsem před sebou plno hráčů, jak našich, tak soupeře, takže jsem tu situaci vlastně viděl až opakovaně na kostce," vyprávěl po zápase Smith pro nhl.com. "Často si to nacvičuju na tréninku, ale v zápase se musí sejít plno věcí, aby se to vydařilo."

VIDEO: Smith a jeho trefa přes celé hřiště

Mike Smith se mimo jiné stal druhým nositelem tohoto jména, kterému se něco podobného povedlo. Úplně prvním byl totiž v roce 1979 slavný brankář NY Islanders Billy Smith.

Radost měl i trenér domácího týmu Dave Tippett, kterého těšilo především to, že jeho mužstvo se nevzdalo, i když po první třetině prohrávalo 2:0. "Naše dnešní nasazení bylo ohromné. Pak jsme ve třetí třetině nastříleli čtyři góly a ta Smittyho specialita... Kluci mi udělali opravdu velkou radost," rozplýval se trenér Coyotes.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 10. • 03:00
Phoenix Coyotes
Phoenix Coyotes
5:2
ONLINE
20. října
03:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 39:00. Vermette, 45:07. Ribeiro, 47:08. Hanzal, 53:14. Ribeiro, 59:59. Smith

Hosté: 4:47. Dacjuk, 8:02. Bertuzzi

Sestavy

Domácí: Smith (Greiss) – Michálek, Ekman-Larsson, Yandle, Morris, Stone, Schlemko – Doan, Vermette, Klinkhammer – Vrbata, Hanzal, Boedker – Moss, Ribeiro, Korpikoski – Kennedy, Halpern, Chipchura

Hosté: Howard (Gustavsson) – Ericsson, DeKeyser, Lashoff, Kindl, Quincey, Smith – Alfredsson, Dacjuk, Zetterberg – Abdelkader, Weiss, Franzen – Bertuzzi, Andersson, Cleary – Samuelsson, Glendening, Miller

Rozhodčí

L'Ecuyer, Kimmerly – Grandt, Pancich

Stadion

Jobing.com Arena, Glendale

Jedenatřicetiletý gólman Phoenixu Mike Smith pochytal 31 střel soupeře z Detroitu a navíc uzavřel skóre. Jedenatřicetiletý gólman Phoenixu Mike Smith pochytal 31 střel soupeře z Detroitu a navíc uzavřel skóre.Foto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud