František Suchan
4. února 2014 • 18:15

Neúprosná diagnóza… Tvrďák Sobotka po zranění brečel, Soči je pryč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ledě neuhne před ničím. Vypustit jediný krok? To není styl Vladimíra Sobotky. Proto měl mít univerzál ze St. Louis pevné místo v olympijské sestavě pro Soči. A i proto se tam nakonec nepodívá, protože si v pátek při rutinním souboji poničil koleno. Zase mu tak unikla možnost reprezentovat… „Strašná smůla,“ opakuje 26letý útočník v rozhovoru pro středeční Sport.



Nejdřív mu prý ani nepřišlo, že by ho náraz do mantinelu poté, co uklouzl po soupeřově hokejce, měl zastavit na dlouho. Pár dní oraz, a hurá zase ladit formu na Hry, v to doufal Vladimír Sobotka , když mu v Carolině pomáhali spoluhráči z ledu.

„Až když jsem se postavil a zjistil jsem, že na nohu nemůžu došlápnout, mi došlo, že je to horší,“ pochopil hráč s nejvyšší úspěšností na vhazování z NHL. A sotva lékaři v St. Louis prohnali jeho koleno rentgenem, měli jasno. Čtyři až šest týdnů stop.

„Tvrdil jsem, že to určitě není možné a půjde s tím přece něco dělat,“ reagoval Sobotka . Nevzdával se, vyžádal si snímky svého zranění a poslal je do Česka lékaři národního týmu Radomíru Holibkovi, vyhlášenému ortopedovi. Ale ani on ho nepotěšil. „Bohužel, i on mi hned potvrdil, co říkali naši doktoři. Navíc mi ještě doporučil operaci…“ přiznal.

V takové chvíli ani nezdolný válečník, jakým je tenhle silák, neudržel svůj železný nadhled. „No jo, trošku jsem to i obrečel,“ usmál se. „Ukápla nějaká ta slza. Ale takový je život. Sen se rozplynul, bohužel.“

Rozhovor s Vladimírem Sobotkou najdete ve středečním Sportu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud