10. března 2014 • 12:42

Giroux se Simmondsem vyměnili hokej za basketbal. Trenér Flyers nejásal

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejná hala, jen brusle vyměnili za sportovní boty a místo na led vyběhli na palubovku. Útočníci Wayne Simmonds a Claude Giroux z týmu Flyers se v neděli představili v domácké hale Wells Fargo Center v nezvyklé roli. Nastoupili za „Výběr světa“ v exhibici proti basketbalovým kouzelníkům Harlem Globetrotters.



„Hokej můžu hrát před dvaceti tisíci diváků, ale přitom jsem měl problém pokusit se o pořádnou smeč,“ svěřoval se Simmonds, který si přesto vedl velmi zdatně a několikrát předvedl, že tuhle lahůdku s míčem zvládá ukázkově. Asistoval přitom i Giroux, který mu při trestných hodech servíroval míče na čepeli hokejky.

VIDEO: Simmonds a Giroux hráli za Výběr světa

Basketbal pro oba není nic nového. Skotačení kolem bezedného koše patří pravidelně k jejich rutině při rozcvičkách na domácí zápasy. Na nedělní exhibici se přišel podívat i Scott Hartnell. „Ale ten by nastoupit nemohl, protože v basketballu je hrozný. To Wayne si vede docela slušně. Jako kluk to hrál pořád,“ připomněl Giroux.

Zatímco on sám je prý spíš střelec, Simmonds nejraději zakončuje smečemi. „On to zkouší víc z dálky, protože není tak vysoký, doskočil by na síťku, ale na obroučku nedosáhne,“ komentoval s úsměvem schopnosti svého spoluhráče. „Tedy já sám taky nevím, jestli jsem na smečování dost zdatný, ale chce to hlavně pořádný odraz. Jo, Jordan se mi občas povede,“ připomněl mistra tohoto efektního triku Michaela Jordana.

Kouč Craig Berube neměl o účasti dvou opor Philadelphie v basketbalové exhibici původně ani tušení. A nad tím nápadem zrovna nejásal. Ztratit kvůli zranění dva klíčové hráče, to by byla pohroma. „Doufám, že si aspoň pořádně zpevní kotníky,“ vzkázal trenér Flyers. Giroux se Simmondsem si nakonec v tričkách s velkým číslem 0 zahráli jen pár minut. A vyvázli ve zdraví.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud