13. března 2014 • 06:40

Šmíd přispěl ke kanonádě prvním gólem v dresu Flames, trefil se i Frolík

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Ladislav Šmíd se ve středečním utkání NHL podílel jedním gólem na kanonádě Calgary, které rozstřílelo Anaheim 7:2, a byl zvolen druhou hvězdou zápasu.



Osmadvacetiletý bek skóroval podruhé v sezoně, avšak poprvé v dresu Flames, který obléká od listopadové výměny z Edmontonu. Naposledy se Šmíd trefil ještě jako hráč Oilers 22. října proti Montrealu.

VIDEO: Šmíd se trefil podruhé v sezoně

V souboji s druhým nejlepším týmem celé ligy získali domácí hokejisté, kteří jsou až na 26. místě v celkovém pořadí, klíčový náskok už v úvodní třetině, kterou vyhráli 4:0. Z prvních pěti střel dali tři góly a už po necelých dvanácti minutách poslali předčasně na střídačku brankáře "Kačerů" Jonase Hillera.

Dvěma góly přispěl k demolici soupeře švédský útočník Mikael Bäcklund, který také vstřelil jednu ze dvou branek "Plamenů" ve vlastním oslabení. Šmíd se prosadil na konci druhé třetiny, kdy střelou zápěstím z mezikruží zvyšoval vedení na 6:1. Byl to jeho celkově dvanáctý gól v kariéře v NHL, kde působí od roku 2006.

"K tomu zápasu není moc co říct. Hráli jsme jak největší póvl," řekl útočník Anaheimu Andrew Cogliano. "Myslím, že každý hráč v kabině je rozčarovaný na nejvyšší míru z toho, co jsme na ledě předvedli. Musíme se všichni podívat do zrcadla a začít zase makat. S takovými výkony jako dnes bychom mohli tuhle sezonu končit příliš brzy," dodal Cogliano, jehož tým prohrál čtvrtý zápas za sebou.

Pavelec a Frolík drželi Winnipeg

Potřinácté v sezoně se zapsal mezi střelce útočník Michael Frolík, jeho Winnipeg ale nakonec prohrál s trápícím se Vancouverem 2:3 po samostatných nájezdech. Ondřej Pavelec si v brance Jets připsal 31 zákroků, dvakrát ho překonal Alexandre Burrows, který předtím nedal gól v 35 zápasech. V penaltovém rozstřelu byl jako jediný úspěšný Chris Higgins.

VIDEO: Frolík skóroval po skvělém pasu od Jokinena

Vancouver vyhrál teprve druhý z posledních sedmi zápasů, přesto stále drží naději na play off. V tabulce Západní konference o bod přeskočil svého středečního soupeře a stáhl náskok osmého Dallasu na čtyři body, Stars však mají o tři zápasy méně. "Víme, že jedno vítězství nestačí, musíme v tom pokračovat," konstatoval útočník Henrik Sedin, který jako první hráč v historii odehrál za Canucks 1000 zápasů.

Ani Winnipegu se v poslední době nedaří. Kouzlo nového trenéra Paula Mauriceho, pod jehož vedením Jets od 12. ledna vyhráli 11 z 15 zápasů, se rozplynulo. Z uplynulých devíti utkání vybojovali jeho svěřenci jen dvě vítězství. "Samozřejmě je v kabině cítit frustrace. Když se nedaří, člověk se snaží tvrdě makat s vírou, že se dostaví výsledek. A když se tak nestane, na náladě je to znát," přiznal Maurice.

Vancouver za vítězství zaplatil vysokou cenu - v utkání přišel o svého nejproduktivnějšího hráče Ryana Keslera, který se zranil ve druhé třetině po srážce kolenem s Jimem Slaterem. Kesler vynechá minimálně zbylá tři utkání v rámci čtyřzápasového výjezdu po východním pobřeží USA ve Washingtonu, v Tampě a proti Floridě.

Po pěti prohraných vzájemných zápasech v řadě našli hokejisté Bostonu recept na Montreal a zvítězili na jeho ledě 4:1. Jednu asistenci si v dresu Bruins připsal útočník David Krejčí. Velkou zásluhu na úspěchu hostů měl brankář Tuukka Rask, který zneškodnil 35 střel, jedinkrát ho překonal až ve 43. minutě za stavu 0:4 David Desharnais.

V napínavém souboji dvou elitních týmů Západní konference Colorado porazilo Chicago 3:2. Jubilejní 100. výhru v NHL vychytal brankář Avalanche Semjon Varlamov, který si připsal 37 úspěšných zákroků.

Výsledky:

Montreal - Boston 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Branky: 43. Desharnais - 22. Söderberg, 30. Bergeron, 39. Lucic (Krejčí), 41. Chára. Střely na branku: 36:32. Diváci: 21.273.

Calgary - Anaheim 7:2 (4:0, 2:1, 1:1)
Branky: 14. a 22. Bäcklund, 4. Giordano, 8. Galiardi, 12. Cammalleri, 39. Šmíd, 59. Knight - 32. Cogliano, 48. Bonino. Střely na branku: 25:22. Diváci: 19.289.

Colorado - Chicago 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 19. Malone, 21. Duchene, 51. O'Reilly - 29. Kane, 58. Saad. Střely na branku: 29:39. Diváci: 18.007.

Winnipeg - Vancouver 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 24. Ladd, 43. Frolík - 36. a 52. Burrows, rozhodující sam. nájezd Higgins. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celý zápas, z 33 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 93,9 procenta. Střely na branku: 34:33. Diváci: 15.044.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud