31. března 2014 • 12:05

Do repre už ne! S Růžičkou se pro mě nic nemění, říká Hejda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho jméno se skloňovalo snad ve všech sportovních médiích, i když se do Soči nepodíval. Zkušený obránce Jan Hejda se před letošní zimní olympiádou poškorpil s trenérem Aloisem Hadamczikem a dveře do národního týmu měl uzavřené. Mužstvo teď převzal Vladimír Růžička, ale ani tím se pro mistra světa z roku 2005 nic nemění. "Už před rokem jsem se rozhodl, že končím a nebudu na tom nic měnit. Tým by měli převzít mladší hráči," říká bek Colorada.



Pod Růžičkou toho Hejda odehrál mnoho, ve Slavii spolu slavili extraligový titul, v reprezentaci zase zlato ve Vídni. Ale ani s příchodem oblíbeného kouče Hejda nehodlá měnit názor, svůj konec u národního mužstva považuje za definitivní.

"Před rokem jsem samozřejmě nevěděl, že Růžička bude trénovat nároďák, ale nebudu nic měnit. Všichni říkají, že k mužstvu by měla spíš jít mladá krev a já už si mladě nepřipadám," vyprávěl pětatřicetiletý Hejda v rozhovoru pro server eurolanche.com.

I to byl další důvod, proč se Hejda neobjevil v nominaci do Soči, i když na sklonku roku 2013 patřil mezi nejlepší hráče NHL ve statistice +/-.

"Nemrzí mě to, už po prohře se Švýcarskem na posledním mistrovství světa jsem svůj konec oznámil. Moje éra u národního mužstva skončila, změnou trenéra se nic nemění," vysvětloval svůj postoj obránce Colorada.

Olympijskou pauzu tedy dlouholetý reprezentant trávil v Denveru, ale nezahořkl a výkony českých kamarádů  bedlivě sledoval.

"Popravdě mě několik kluků příjemně překvapilo. Tomáš Kaberle se prezentoval skvěle a potěšil mě i Michal Barinka , na kterého byl celou dobu velký tlak," vykládal Hejda, který zároveň dodal, že žádný z hokejistů ho vyloženě nezklamal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud