8. dubna 2014 • 18:25

Winnipeg označil za díru. Teď Bryzgalov jeho fanoušky provokoval znovu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Winnipegu fanoušci neodpouští. Na Ilju Bryzgalova díky jeho netaktním výrokům z minulosti pravidelně bučí a nejinak tomu bylo i v pondělním zápase. Ruský brankář, který teď slouží Minnesotě, zničil domácí střelce a třaskavou atmosféru umocnil provokativními gesty. Jeho Wild nakonec vyhráli 1:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 02:00
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
0:1
ONLINE
8. dubna
02:00
Minnesota Wild
Minnesota Wild
Góly

Domácí:

Hosté: 21:05. Coyle

Sestavy

Domácí: Hutchinson (Pavelec) – Trouba, Stuart (A), Postma, Enström, Redmond, Pardy – Frolík, Little, Kane – Wheeler (A), Jokinen (A), Tangradi – Halischuk, O'Dell, Setoguchi – Peluso, Slater, Klingberg. Trenér: Paul Maurice

Hosté: Bryzgalov (Curry) – Spurgeon, Suter (A), Brodin, Prosser, Scandella, Blum – Coyle, Koivu (C), Parise (A) – Pominville, Haula, Moulson – Fontaine, Brodziak, Cooke – Niederreiter, McCormick, Veilleux. Trenér: Mike Yeo

Rozhodčí

Furlatt, Walsh – MacPherson, Pancich

Stadion

MTS Centre, Winnipeg

Návštěva

15004 diváků

Minnesota si s největší pravděpodobností znovu zahraje o Stanley Cup, po výhrách nad Pittsburghem a Winnipegem drží před stíhači sedmibodový náskok. Překvapivější než její účast v play off je ale jméno hráče, který ho zajistil.

Je to Ilja Bryzgalov. Ruský podivín a milovník vesmíru po bídě ve Philadelphii a Edmontonu našel formu, která mu v roce 2010 vynesla nominaci na Vezinovu i Hartovu trofej. S ním v zádech neprohráli Wild v normální hrací době z posledních devíti zápasů žádný a připsali si v nich 15 z 18 možných bodů. Naposledy udolali Winnipeg 1:0.

"Chlapi přede mnou hrají neuvěřitelně. Usnadňují mi to tím, že vidím na střely, spoustu z nich taky zblokují. A já se snažím tvrdě makat, abych jim to vrátil," pochvaloval si Bryzgalov, který vychytal druhé čisté konto v řadě. O dva dny dříve si smlsl na Pittsburghu, šestém nejlépe střílejícímu týmu soutěže nedovolil také ani branku.

Nebyl by to ale Bryzgalov, kdyby se nedopustil kontroverze. Během třetí třetiny, když fanoušci domácích spustili tradiční posměšný pokřik "Ilja, Ilja", začal šermovat rukama. Hlasitěji, hlasitěji, snažil se naznačit.

VIDEO | Podívejte se na Bryzgalovovu provokaci

"Je to tady už tradice, každý zápas je to stejné. Tak jsem jim naznačoval, ať ještě přidají, že je neslyším," vysvětlil pro Star Tribune třiatřicetiletý brankář. "Včera jsem stál za ním ve frontě na oběd a na obsluhu pokřikoval úplně stejně," smál se kouč Wild Mike Yeo.

Rozkol mezi Bryzgalovem a hokejovými fanoušky ve Winnipegu trvá několik let. Rus se během svého působení ve Phoenixu vyjádřil na adresu města, kde finančními problémy soužení Coyotes mohli najít azyl, nelichotivě. "Nežije tam moc lidí, žádní Rusové, a navíc tam je zima. Kromě hokeje ve městě není žádné rozptýlení. Žádné parky, žádná zábava pro rodiny a děti. Musím tam být těžký život," citoval tehdy Bryzgalova deník Winnipeg Free Press.

Později svá slova ruský gólman mírnil. "Nechtěl jsem nikoho urazit. Jsem přesvědčen, že ve Winnipegu žijí dobří lidé a skvělí a vášniví fanoušci. Omlouvám se, pokud se má slova místních obyvatel nebo Kanaďanů dotkla," omluvil se na stránkách stejného deníku.

Pokání ale přišlo vniveč. Od roku 2011, kdy Jets nahradili v NHL zaniklou Atlantu Thrashers, se na Bryzgalova pravidelně bučí. A hned tak asi nepřestane.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud