12. dubna 2014 • 09:40

Lepší, než jsem čekal, chválí kouč Hertla. Ten opět bavil angličtinou

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Hertl poprvé od prosince nastoupil k zápasu NHL, mladý český útočník San Jose Sharks naskočil do klání s Coloradem a mohl slavit výhru 5:1. K té sice bodově nepřispěl, ale i tak si za svůj výkon vysloužil slova chvály od spoluhráčů i kouče. "Byl dokonce o něco lepší, než jsem čekal," prohlásil o svém svěřenci Todd McLellan.



Na ledě strávil patnáct minut, do statistik zaznamenal dvě střely a dvouminutový trest. Už jen samotný návrat k ostrému zápasu po zranění kolene by pro Tomáše Hertla byl úspěchem, talentovaný hokejista ale navíc přidal solidní výkon.

"Šlo mu to. Dlouho nehrál, takže to ještě nebylo úplně ono, ale vypadal dobře. Hlavně začátek zápasu mu vyšel skvěle, myslel jsem, že hned z první střely dá gól," řekl na adresu mladého parťáka po vítězném utkání kapitán Sharks Joe Thornton.

Dvacetiletý hráč do zápasu vlétl s pořádnou chutí a nedával znát, že by byl čtvrt roku mimo hru. Když se poprvé dostal k puku, z tribun arény SAP Center se ozval potlesk. Už ve druhé minutě první třetiny se fanouškům za přízeň mohl Hertl odměnit, když namířil do rohu branky Colorada. Slavit mu ale nedovolil dobrý zákrok gólmana Reta Berry.

"Jeho první střídání a hned si připsal střelu na branku. To ho muselo potěšit," přidal se s chválou kouč San Jose Todd McLellan. "Lepší scénář by snad ani nešel vymyslet. Nastoupil a hned se dostal do skvělé šance."

"Tomáš byl dokonce o něco lepší, než jsem čekal. Měl tam několik dobrých akcí a dalších šancí. Ale ta pravá zkouška přijde ještě v následujících zápasech. A uvidíme, jak se bude cítit ráno," dodal McLellan.

VIDEO | Sestřih utkání San Jose - Colorado

Sám český útočník ale nebyl stoprocentně spokojený. "Koleno je v pořádku. Ale ještě se necítím úplně dobře. Dlouho jsem nehrál, jsem docela unavený. Příště zahraju lépe," zhodnotil své patnáctiminutové vystoupení.

"Mám radost, že jsme vyhráli, protože to byl poslední zápas před našimi fanoušky v základní části," přidal Hertl po výhře, kterou pro domácí publikum učinil ještě sladší především jeho krajan Martin Havlát hattrickem. Po základní části má San Jose namířeno do vyřazovacích bojů, kde na něj čekají Los Angeles Kings.

"Play off je důležitější, protože hrajeme s Los Angeles. A v téhle sezoně já ne moc rád LA," pobavil fanoušky svou sice výrazně zlepšenou, ale stále trochu lámanou angličtinou a komentářem k nadcházejícímu soupeři Hertl.

Právě v prosincovém zápase s Kings ho srážka s Dustinem Brownem vyřadila na několik měsíců ze hry. Už brzy se mu bude moci Hertl pomstít vyřazením z bojů o Stanley Cup.

VIDEO CSN Bay Area | Rozhovor s Tomášem Hertlem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud