10. června 2014 • 10:43

Před sezonou se bál o práci, teď náhradník Rangers sleduje finále

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když vstupoval do této sezony, ani nevěděl, jestli v zámoří sežene pořádnou práci. Jedenatřicetiletý brankář David LeNeveu naposledy v NHL odchytal 20 minut v roce 2011, jinak se hokejovým světem spíše protloukal. A to pořádně. Teď ale díky shodě okolností sleduje v dresu NY Rangers jako náhradní brankář finále Stanley Cupu.



Bránu Rangers už dlouhé roky neochvějně střeží Henrik Lundqvist, dvojkou je od letošní sezony čerstvě mladík Cam Talbot. Ten se ale před finále necítil zrovna nejlépe. Zranění? Ano. Ale jak se k němu brankář dostal, o tom samozřejmě nikdo nechce mluvit. "Ne, k tomu vám vážně nic neřeknu," sdělil tradiční frázi týkající se zdravotního stavu trenér Alain Vigneault.

A tak došlo k povolání brankáře z farmářského mužstva. A tím je jedenatřicetiletý David LeNeveu, muž, který smlouvu s Rangers podepsal až letos v lednu a za poslední roky byl spíše takovým cestovatelem. V NHL odchytal od roku 2005 pouze 22 utkání. Zato bojoval na farmě v San Antoniu, Springfieldu, Iowě, Hartfordu a Providence a dvakrát hrál také v Rakousku. Teď sleduje zblízka bitvy o nejcennější hokejovou trofej.

"Když jsem vstupoval do téhle sezony, jediné co mě trápilo bylo to, jestli najdu vůbec nějakou práci." A teď sedím tady a žiju sen každého chlapce, který sleduje hokej," vykládal LeNeveu na začátku finálové série pro nypost.com.

Kanadskému brankáři výrazně pomohl závěr sezony v AHL. Ten ho zastihl ve skvělé formě, vychytal totiž devět výher v jednácti zápasech. "Je to zkušený gólman, trénuje s námi skoro v průběhu celého play off a od našeho trenéra brankářů na něj mám jen dobré reference," vykládal Vigneault.

A to už je solidní pochvala, vzhledem k tomu, že sezonu začínal LeNeveu až v ECHL, tedy v lize, která je ještě o úroveň níže než AHL. Ke Stanley Cupu má on i jeho tým teď daleko (New York Rangers prohrávají v sérii s Los Angeles Kings 0:3), Kanaďan si přesto svůj pobyt užívá naplno.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud