10. června 2014 • 06:41

Kings potřetí vyhráli, od Stanley Cupu je dělí jedno vítězství

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Los Angeles zvítězili ve třetím finále Stanleyova poháru na ledě New Yorku Rangers 3:0 a stejným poměrem vedou i v celé sérii. Stříbrnou trofej mohou Kings po dvou letech znovu zvednout nad hlavu už ve středu v Madison Square Garden, kdy je na programu čtvrtý zápas.



Hlavním strůjcem pondělního triumfu byl brankář Jonathan Quick, jenž v roce 2012 vedle Stanley Cupu získal i Conn Smythe Tropy pro nejužitečnějšího hráče play off. Nyní na svou úžasnou formu nechal vzpomenout, když zlikvidoval všech 32 střel Rangers, zatímco domácí Henrik Lundqvist čelil na druhé straně pouhým 15 pokusům.

VIDEO: Vítězný gól vstřelil vteřinu před koncem první třetiny Carter

Základ k vítězství položil gólem na 1:0 v poslední sekundě první třetiny Jeff Carter, jenž po rychlém průniku do útočného pásma prostřelil Lundqvista ranou švihem nad lapačku. Platnost gólu ještě rozhodčí potvrdili po konzultaci s kolegou u videa, které ukázalo, že puk přešel brankovou čáru 8 desetin sekundy před vypršením hrací doby. O další dva góly se pak postarali ve druhé třetině Jake Muzzin a Mike Richards, přestože Rangers vyhráli prostřední dvacetiminutovku na střely 17:8.

Ve třetím dějství domácí hokejisté vrhli všechny síly do útoku a přestříleli svého soupeře dokonce 11:2. K power-play se trenér Alain Vigneault odhodlal už více než čtyři minuty před závěrečnou sirénou, zaplněná Madison Square Garden se ale puku v síti Los Angeles ani jednou nedočkala.

New York Rangers - Los Angeles Kings 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Branky: 20. Carter (Williams, Vojnov), 25. Muzin (Kopitar, Gáborík), 38. Richards (Clifford). Rozhodčí: Watson, Kozari - Heyer, Driscoll. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Střely na branku: 32:15. Diváci: 18.006. Stav série: 0:3.

New York: Lundqvist - Girardi, McDonagh, Stralman, Staal, J. Moore, Klein - Kreider, Stepan, Nash - Zuccarello, Brassard, Pouliot - St. Louis, Richards, Hagelin - Dorsett, D. Moore, Boyle. Trenér: Alain Vigneault.

Los Angeles: Quick - Muzzin, Doughty, Vojnov, Mitchell, Greene, Martinez - Gáborík, Kopitar, Brown - Lewis, Richards, Clifford - Toffoli, Carter, Pearson - Williams, Stoll, King. Trenér: Darryl Sutter.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud