13. června 2014 • 15:07

Přestupová pecka na obzoru. Pardubického Noska lanaří DETROIT

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaný transfer zlínského obránce Petra Zámorského do týmu NY Rangers nemusí být jediným hitem přestupového léta v českém extraligovém rybníku. Podle informací iSport.cz se neméně slavný klub Detroit Red Wings intenzivně zajímá o pardubického útočníka Tomáše Noska. Rozhodnout se má do neděle, atraktivní angažmá se už rýsuje.



 „Jednáme a věřím, že dojdeme k dohodě. Víc to v tuto chvíli komentovat nemohu,“ reagoval útočníkův zástupce Aleš Volek ze společnosti Alvo Sports Management.

Že je Tomáš Nosek talentovaný hráč, o tom se ví už dlouho. Někdejší kapitán reprezentační dvacítky je v jednadvaceti letech téměř „hotovým“ hráčem. Řada hokejových expertů při pohledu na jeho hru a při povědomí o jeho píli a intelektu už v minulé sezoně předpovídala, že má velmi dobré šance jednou se v NHL uchytit a pravidelně ji hrát. Ta šance (a obrovská) přichází právě teď.

K pramalé radosti šéfů pardubického klubu. V Noskově osobě by ztratili základní stavební kámen ofenzivy. Těžko by Noskův odchod jistě brali i fanoušci.

„Zájem z NHL evidujeme, máme zprávy od Tomášova agenta, že k podpisu do NHL má blízko. Z našeho pohledu samozřejmě doufáme, že k dohodě nedojde a o Tomáše nepřijdeme. A kdyby ano, věříme, že v případě neprosazení se do prvního týmu se nebude potulovat někde po farmách, ale zamířil by zpět k nám. O to bychom se snažili moc. Přesně po vzoru Petra Zámorského, jenž by se z New Yorku vrátil do Finska,“ uvedl pro iSport.cz sportovní manažer Dušan Salfický.

Pardubický rodák sice na východě Čech vlastní platný kontrakt, ovšem uzavřená dohoda mezi evropskými hokejovými federacemi a NHL dovoluje zámořským klubům za odstupné přebírat i hráče pod smlouvou. V Noskově případě do 15. června, tedy do neděle. Případná výše kompenzace pro Pardubice by měla činit 240 tisíc dolarů, necelých pět milionů korun.

Red Wings o Noska dlouhodobě stojí a podle oficiální stránky klubu si český talent plánovali pojistit v letošním draftu. To už možná nebude třeba.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud