Martin Tomaides
17. června 2014 • 10:30

V NHL se budou měnit dresy. Hemský na odchodu, končí i Richards a Handzuš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě než se 1. července otevře trh s volnými hráči, slušná řádka hokejistů změní působiště a několik jich taky díky možnosti vykoupení brzy přijde o práci. V New York Rangers se například hodlají zbavit přepláceného Brada Richardse, Ottawa chce zase rychle vyměnit práva na Aleše Hemského, který jasně sdělil, že u Senators pokračovat za nabízených podmínek nebude. Co se dál děje v hokejovém zákulisí?



Boston Bruins - Do kádru loňského finalisty Stanley Cupu se nevrátí jeden z nejrespektovanějších bitkařů současnosti Shawn Thornton. "Bylo těžké, mu sdělovat, že už ho v létě nepřivedeme zpět," říkal na adresu brzy sedmatřicetiletého Thorntona generální manažer Peter Chiarelli. Kanadský útočník byl důležitou součástí tažení za Stanley Cupem v roce 2011.

Naopak původní spekulace o trejdu Brada Marchanda, o kterého prý byl zájem ve Winnipegu a San Jose se prý nezakládají na pravdě. "Nemám v plánu Brada vyměnit," řekl Chiarelli.

Carolina Hurricanes - Dlouholetá brankářská jednička Cam Ward možná poprvé v kariéře změní barvy. Vítěz Stanley Cupu z roku 2006 má sice ještě na dva roky platnou smlouvu, ale jeho nevyrovnané výkony vedou vedení týmu k diskuzím o trejdu. V případě atraktivní nabídky by se prý Ward byl ochoten zbavit své klauzule o nevyměnitelnosti.

Chicago Blackhawks - Předposlední vítěz Stanley Cupu z Chicaga se vzdává služeb slovenského veterána Michala Handzuše. Tomu se po vydařeném play off v roce 2013 letošní ročník příliš nepovedl, a tak se v klubu rozhodli od dalšího angažování Handzuše upustit.

Columbus Blue Jackets - Do dalšího ročníku naskočí Columbus pravděpodobně bez útočníka R.J. Umbergera. Tomu poslední dvě sezony nevyšly podle představ a v květnu už požádal vedení mužstva o výměnu. Problémem může být tříletý kontrakt v roční hodnotě 4,5 milionu.

Dallas Stars - Dva hokejisté už by neměli obléknout dres Stars. Nucený odchod potká třicetiletého beka Aarona Roma a nevrátí se ani zkušený pracant Vernon Fiddler. Ten odmítl nabídku na prodloužení smlouvy a vyzkouší trh s volnými hráči.

Detroit Red Wings - Petr Mrázek před pár týdny v rozhovoru pro iSport.cz avizoval, že v příští sezoně už na farmu nechce. Zdá se, že ale bude muset. Red Wings se totiž údajně chystají podepsat novou smlouvu s loňskou dvojkou Jonasem Gustavssonem. Na odchodu je důrazný útočník eskymáckého původu Jordin Tootoo, toho čeká vykoupení.

Minnesota Wild - V mužstvu, které se letos v play off probojovalo do druhého kola, by měla skončit čtveřice Dany Heatley, Mike Rupp, Matt Moulson a Ilja Bryzgalov. Třiatřicetiletý Heatley poslední roky těžce stagnuje a nejspíš se pokusí obnovit kariéru v některém ze slabších klubů, rváč Rupp byl značnou část sezony zraněný, největším lákadlem tedy bude Moulson. Ruský brankář Bryzgalov se nevejde do klubových plánů, Wild mají totiž pod smlouvou další tři brankáře.

New York Rangers - Poražený finalista Stanley Cupu se chystá vykoupit ze smlouvy útočníka Brada Richardse. Kanadský hokejista měl před sebou ještě šest let, během kterých si měl vydělat 27 milionů dolarů. Během finále proti Kings mimo jiné Richards nezískal ani jeden bod...

Ottawa Senators - Útočník Aleš Hemský odmítl tříletou nabídku Senators na deset milionů dolarů a je na odchodu z kanadského mužstva. Vedení týmu se teď snaží práva na českého hráče vyměnit a získat alespoň volbu v draftu.

S klubem se pravděpodobně rozloučí také účastník posledního MS v Bělorusku Stephane Da Costa. Francouzský hokejista totiž dostal na žádost jednocestného kontraktu zamítavou odpověď a nejspíš se vydá do KHL, odkud má plno nabídek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud