21. června 2014 • 14:13

Dočká se Hašek další pocty? Chtějí ho uvést do Síně slávy NHL!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Dominik Hašek by se mohl stát prvním českým zástupcem v Síni slávy zámořské NHL. Legendární gólman je podle informací oficiálního webu kanadsko-americké soutěže jedním z hlavních kandidátů pro listopadové rozšíření Síně slávy.



Společně s pardubickým odchovancem by se stejné octy mělo dostat i švédskému útočníkovi Peteru Forsbergovi a dalšímu elitnímu forvardovi Miku Modanovi. Výběrová komise se sejde v pondělí a v úterý, kdy by měla po tajném hlasování zveřejnit rozhodnutí.

Devětačtyřicetiletý Hašek ukončil hráčskou kariéru před třemi lety. Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru odchytal v NHL v základní části 708 zápasů za Chicago, Buffalo, Detroit a Ottawu. V play off přidal dalších 119 zápasů.

V průběhu kariéry získal řadu individuálních ocenění, šestkrát například převzal Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL a dvakrát Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Loni v prosinci byl uveden do Síně slávy pardubického hokeje, letos v březnu do klubové Síně slávy Buffala.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud