17. července 2014 • 10:32

Kouč St. Louis vypráví o Sobotkovi. Máte pocit, že mu bude scházet?

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Určitá ztráta ano, ale nijak závažná. Takový dojem vyvolávají čerstvá vyjádření Kena Hitchcocka ohledně odchodu Vladimíra Sobotky do Omsku. Renomovaný kouč St. Louis, jenž byl na olympiádě v Soči součástí trenérského štábu Kanady, vypráví o tom, co pro jeho tým Blues překvapivý přesun českého útočníka do KHL znamená. Upřímně? Člověk nemá pocit, že mu 27letý Sobotka bude chybět…



„Ano, přišli jsme o Sobyho. Dobrý hráč, co zvládá všechny situace. Mohli jsme s ním hýbat sestavou jakkoli, pokaždé svoji práci odvedl. Na druhou stranu je třeba říct, náš tým trenérů je velice vděčen Dougovi (generálnímu manažerovi Armstrongovi), že udržel spolupráci se Stevem Ottem. Protože Ott byl nejspíš naším nejlepším útočníkem v sérii play off proti Chicagu. Byl hodně vidět. Hrál na levém křídle, chodil na vhazování, využíval přesilovky, cpal se před branku. Mohli jsme ho využívat všude,“ zahájil Hitchcock povídání na téma Sobotky vyzdvihnutím jeho spoluhráče.

Rodák z Třebíče působil v Blues od roku 2010 a týmu odváděl univerzální služby, které byly experty vždy hodnoceny jako velmi kvalitní. Jak vidno, pro Hitchcocka bylo důležitější udržet nováčka Otta, jednatřicetiletého Kanaďan, který po přesunu z Buffala stihl za Blues v minulém ročníku odehrát 29 utkání s bilancí 0+5.

„Oba jsou to rozdílní hráči, nicméně to, co ztrácíme v Sobym, jsme schopni vyvážit Ottovými schopnostmi a jeho způsobem hry. Co je prima na obou hráčích, že můžou hrát opravdu všechno. Levé křídlo, pravé, centra, třetí lajnu, první lajnu, mohou putovat sestavou nahoru dolů. Steve je navíc stejný jako Stastny (nová posila), chce hrát tak, jak si tady představujeme a co potřebujeme,“ pokračuje Hitchcock.

Z jeho dalších slov vyplývá, že na rozdíl od Sobotky se v Ottově případě dočká i práce navíc při utužování týmu. „Stevova přítomnost má obrovský dopad na dění v kabině. Tenhle chlápek je za každých okolností pozitivně naladěný, nebojí se soupeření a konkurence. Patří do naší skupiny lídrů. Jakoby tu byl s námi deset let, vyjde naprosto s každým. V Sobyho odchodu ztrácíme pár elementů do hry, ale tohle všechno nám poskytne i Steve. Budeme v pohodě,“ nepochybuje Hitchcock, jenž se St. Louis naposledy skončil třetí v Západní konfenreci, ovšem ve Stanley Cupu se poroučel hned v prvním kole.

Vladimír Sobotka prostřednictvím agenta Petra Svobody vyjednával s klubem o nové smlouvě, k dohodě však nedošlo a český reprezentant se odhodlal uzavřít tříletý pakt s Omskem, díky němuž by si mohl vydělat až 14,5 milionu dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud