12. července 2014 • 13:37

Líbí se mi, že si Sobotka dupnul, chválí Růžička posilu Omsku

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadšení v Omsku, ale i spokojenost v táboře české hokejové reprezentace vyvolalo rozhodnutí Vladimíra Sobotky zalepit svoji složku v NHL a vydat se do ruského dobrodružství. Potěšení obou má společný základ. V Avangardu si lebedí nad posílením ligové sestavy pro KHL, Vladimír Růžička netají uspokojení nad tím, že pro ostře sledovanou sezonu, zakončenou mistrovstvím světa v Praze a Ostravě získává ofenzivního lídra. Tedy pokud půjde vše jak má a 27letý centr nedá vzpomenout na své dřívější zdravotní trable, které jej do národního týmu několikrát nepustily.



„Vítáme to, jsme rádi,“ bere s díky kouč reprezentace Sobotkovu ruskou misi. „Je to výhoda, když hraje v Evropě. Kdyby hrál NHL, muselo by se čekat, zda vypadne z play off, nebo ne,“ připomněl tradiční nejistotu. Nemluvě o těžko čitelných výstupních prohlídkách v klubech NHL.

Sobotkův ústup z vydobytých zámořských pozic Růžička chápe. „Vláďa mě nepřekvapil. Dnes je jedním z nejlepších Čechů v NHL, s financemi v St. Louis si to jistě představoval jinak. Je to vyloženě jeho věc, ale líbí se mi, že má o sobě jisté mínění a dokázal si dupnout. Když vidí kolem sebe hráče s těmi smlouvami, jaké mají, došlo mu, že by měl brát něco jiného, než mu teď nabízeli.“

Vedení Blues hodilo na stůl 2,7 milionu dolarů na příští ročník, tento obnos nebyl přijat. Druhá strana žádala minimálně o 300 tisíc víc.

Bývalý slávista v NHL působí od roku od roku 2007, začínal v Bostonu, před sezonou 2010/11 přešel do St. Louis. V NHL odehrál 381 zápasů, nasbíral 123 bodů (35+88), dalších 40 utkání stihl v play off.

S novou posilou Omsku, kterému ze střídačky opět začíná vládnout finský svéráz Raimo Summanen, si Růžička o všem brzy popovídá. „Vídávám ho na Slavii, kde mám teď hokejovou školu. Probereme to,“ plánuje trenér reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud