15. srpna 2014 • 09:59

NHL se spojuje s hazardem, hala Coyotes ponese název podle kasina

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odpočívej v pokoji, Jobing.com Areno, nastává nová éra. Do světa NHL vstoupil hazard. Tým Phoenix Coyotes se přejmenoval na Arizona Coyotes a nyní mění i sponzora. Klub oznámil, že uzavřel na devět let partnerství s řetězcem Gila River Casinos, a právě po něm ponese název jeho hala. Stane se tak prvním sportovním stadionem v Severní Americe pojmenovaným po kasinu.



Má to přinést peníze jak hokejové organizaci, tak městu Glendale v Arizoně, kde klub sídlí. Dohoda s indiánskou komunitou Gila (čtěte Hila) River, která má oprávnění na provozování heren a kasin, má být poslední z dlouhodobých sponzorských kontraktů, které organizace Coyotes postupně uzavírá od okamžiku, kdy se usadila v Arizoně.

„Je to všechno o ekonomické životaschopnosti našeho klubu,“ prohlásil spoluvlastník, prezident a výkonný ředitel klubu Anthony LeBlanc. „Jde o nejvýznamnější smlouvu, kterou máme s našimi podnikovými sponzory,“ dodal.

Podle informace zveřejněné ve středu ponese hala Arizona Coyotes nově název Gila River Arena. LeBlanc neprozradil, kolik klub od řetězce kasin dostane, určitě to však má být víc, než přispíval předchozí sponzor. Minulá smlouva s Jobing.com zněla na 30 miliónů dolarů (asi 618 milionů korun) za deset let. Na halu, kterou v Glendale otevírali v roce 2003, by samo město mělo přidat 600 tisíc dolarů (12,4 milionu korun).

Jde o první případ takového spojení severoamerického sportu se společností provozující hazard. Kasina Gila River v Arizoně smějí svým návštěvníkům nabízet pouze bingo, poker a další stolní hry, sázení na hokejové zápasy a další sportovní akce je v tomto státě nezákonné. LeBlanc nepředpokládá, že by NHL měla z tohoto spojení problém. Tím spíš, že s ní při dojednávání smlouvy úzce spolupracoval.

„Neoznamovali bychom něco takového bez požehnání ligy. Samozřejmě jsme k tomu přistupovali s nejvyšší opatrností, aby všechno odpovídalo jejím požadavkům. To se povedlo,“ pochvaloval si LeBlanc.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud