Pavel Bárta
18. září 2014 • 10:54

PŘEHLED: Čeští nováčci v NHL. Kdo má šanci na místo v sestavě?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
  • Dostane se nějaký Čech do NHL? O šanci bojuje hned několik hráčů!Dostane se nějaký Čech do NHL? O šanci bojuje hned několik hráčů!FOTO: Koláž iSport.cz

    Začalo velké prosívání. Kluby NHL dnes otevírají tréninkové tábory, kterých se zúčastní hráči širšího kádru. Mladíci už mají dvě fáze za sebou. Po červencové přípravě prošli nováčkovskými kempy a turnaji. Ve víc než polovině týmů zámořské ligy usilovalo o šanci dál bojovat o místo v sestavě celkem 22 českých nadějí. Deník Sport odhaduje jejich možnosti. 

  • Jiří Sekáč, 22 let, útočník, Montreal Canadiens

    Jiří Sekáč Jiří SekáčFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Po třech letech v KHL udělá další krok vzhůru. Neprošel draftem, podepsal jako volný hráč. „Zájem mělo asi deset týmů, ale u Canadiens jsem cítil, že budou ten pravý,“ vyznal se. Teď se snaží přesvědčit, že Montreal potřebuje jeho. Uvedl se výborně, uchvátil úžasnou kondicí, v hlavním kempu mu může prospět i přítomnost jednoho ze čtyř asistentů kapitána Tomáše Plekance. 

  • David Pastrňák, 18 let, útočník, Boston Bruins

    David Pastrňák David PastrňákFoto Michal Beránek (Sport)

    Takové křídlo, navíc praváka, by Bruins na hráčském trhu těžko hledali. Stříbrný medailista z MS osmnáctiletých na turnaji nadějí v Nashvillu školil i jedničku letošního draftu, obránce Ekblada z Floridy. Kromě talentu získává body taky za svou pracovitost a nadšení. „Snažím se na to nemyslet,“ tvrdí o šancích na místo v sestavě. Nebude překvapením, když ji promění.

  • Radek Faksa, 20 let, útočník, Dallas Stars

    Radek Faksa Radek FaksaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Nastal čas posunout se dál, otázka je, jak dlouho si na to počká. Lepší vyhlídky než v centru by měl na křídle. Stars ho předloni draftovali v prvním kole, současný GM Jim Nill u toho však ještě nebyl.

  • Jakub Vrána, 18 let, útočník, Washington Capitals

    Jakub Vrána Jakub VránaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Zaujal nového kouče Trotze, prý na to má, napravo v útoku je však v Capitals i za Ovečkinem slušně našlapáno. Pokud se vrátí do Švédska, bude to dobrá zpráva aspoň pro českou dvacítku.

  • Lukáš Sedlák, 21 let, útočník, Columbus Blue Jackets

    Lukáš Sedlák Lukáš SedlákFoto Barbora Reichová (Sport)

    Postrčit ho můžou i nekonečné tahanice o smlouvu s prvním centrem Ryanem Johansenem. Bývalý kapitán dvacítky na farmě neoslnil produktivitou, ale jako poctivý pracant a univerzál se může hodit.

  • Matěj Stránský, 21 let, útočník, Dallas Stars

    Matěj Stránský Matěj StránskýFoto Profimedia.cz

    Nepatří sice mezi největší favority v záloze Stars, neměl tak dobrou sezonu, i když ji korunoval triumfem v Calder Cupu. Ovšem na pravém křídle se v Dallasu jednou skulinka objevit může.

  • Tomáš Nosek, 21 let, útočník, Detroit Red Wings

    Tomáš Nosek Tomáš NosekFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Předpovídají mu velkou budoucnost. Čekací doba v Red Wings bývá dlouhá, ale tým prochází přestavbovou fází a nedraftovaný pardubický odchovanec může prorazit dřív, než by se zdálo.

  • Martin Frk, 20 let, útočník, Detroit Red Wings

    Martin Frk Martin FrkFoto Michal Beránek (Sport)

    Juniorský Memorial Cup loni vybojoval s MacKinnonem, který se pak stal nejlepším nováčkem NHL, a Drouinem, jehož čeká průlom v Tampě. V Detroitu to bude závod na podstatně delší trať

  • David Musil, 21 let, obránce, Edmonton Oilers

    David Musil David MusilFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Omladina chce předvést, že dozrála v chlapy a dovést Oilers do play off. V zástupu kandidátů stojí i pokračovatel slavného rodu, v popředí však hledejte spíš jména jako Klefbom nabo Marinčin.

  • Patrik Bartošák, 21 let, brankář, Los Angeles Kings

    Patrik Bartošák Patrik BartošákFoto Barbora Reichová (Sport)

    Do kádru vítězů Stanley Cupu by ho vynesla jen vlna příznivých okolností, jinak je zatím bez šance. Na farmě se však uvedl znamenitě, v klubové hierarchii se může prosadit klidně na pozici trojky.

  • Marek Mazanec, 23 let, brankář, Nashville Predators

    Marek Mazanec Marek MazanecFoto Michal Beránek (Sport)

    Pokud se nestane nic mimořádného jako v minulé sezoně, u jeho 25 startů může ještě dlouho zůstat. Za Rinnem a Huttonem na NHL moc nedosáhne, ovšem na farmě může chytat a navíc pravidelně.

  • Petr Straka, 22 let, útočník, Philadelphia Flyers

    Petr Straka Petr StrakaFoto Profimedia.cz

    Teď, anebo nikdy? Na farmě Flyers, kam se plzeňský odchovanec dostal přes Columbus, neměl špatnou sezonu. Ví, že musí být nejlepší, aby využil svoji možná poslední příležitost na NHL.

  • Petr Zámorský, 22 let, obránce, New York Rangers

    Petr Zámorský Petr ZámorskýFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Na první pokus to asi ještě nevyjde, místo rozehrávače p si musí u finalistů Stanley Cupu nejprve vysedět. Ale příklad Marka Židlického pořád žije, finské Espoo bude lepší možnost než farma.

  • Dominik Mašín, 18 let, obránce, Tampa Bay Lightning

    Dominik Mašín Dominik MašínFoto Profimedia.cz

    Tým zbrojí, tajný favorit na Pohár posílil obranu, takže starosti můžou mít i některé stálice. Poctivec jako kapitán stříbrné osmnáctky se jednou může hodit, ale prozatím se vrátí do juniorky.

  • Jan Košťálek, 19 let, obránce, Winnipeg Jets

    Jan Košťálek Jan KošťálekFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Jacob Trouba je mimořádný talent, v jeho stopách se nově vydává elegantní bruslař Josh Morrissey. V juniorech produktivní odchovanec Sparty má jako třetí kolo draftu těžší startovní pozici.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud