10. října 2014 • 09:15

Jágr znovu láme rekordy: Že jsem překonal Yzermana? To jsem netušil

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na takový zápas nebyli fanoušci New Jersey zvyklí. Jejich "ďáblové" se ve svém prvním zápase nového ročníku s chutí vrhli do na své poměry nebývalé přestřelky s Philadelphií, kterou i díky šesti bodům českých hokejistů porazili na jejich ledě 6:4. Do historie se hned na úvod opět zapsal Jaromír Jágr, který se díky dvěma bodům osamostatnil na šestém místě v historické tabulce produktivity bodování NHL.



Žádné euforii však ostřílený Jágr nepropadá. "Je to jen jeden zápas, zeptejte se mě po konci základní části, pak vám řeknu, jak to s námi vypadá," říká česká legenda.

V klidu českou legendu nevyvedl ani fakt, že překonal v historických tabulkách Steve Yzermana a osamostatnil se s 1 757 body na šestém místě. "To jsem nevěděl. Díky, že jste mi to připomněli, nevěnoval jsem tomu pozornost," dodává se svým typickým humorem Jágr.

VIDEO: Jágr opět posouvá rekordy

Dva body za asistence si připsal i Marek Židlický, nahrávku na gól Patrika Eliáše zaznamenal Martin Havlát. Na brankách New Jersey se podílely všechny tři formace hostů.

Svůj večer snů zažil především nováček v dresu hostů Michael Cammalleri, který si připsal dvě branky. Na obě mu nahrála nestárnoucí česká hvězda Jaromír Jágr.

První asistence dvaačtyřicetiletého Jágra znamenala vedení Devils již 3:0. Česká ikona v útočném pásmu z otočky našla přesně hokejku Cammalleriho, který poslal hosty do trháku.

Flyers náskok smazali

Flyers stihli utkání i přes tříbrankové manko vyrovnat, přesto na body  nedosáhli. Rozhodující trefu si připsal v 48. minutě zápasu Zubrus, ortel na nadějemi domácích pak udělal svojí druhou brankou opět 32letý Cammalleri.

Na jeho druhou trefu mu nahrával opět Jágr, který vybojoval při power play domácích puk v obranném pásmu a připravil pro Kanaďana jednoduchou pozici.

"Eliáš a Havlát dnes vypadali výborně, klapalo jim to. Je skvělé, že máme tři formace, které jsou schopné dávat branky, snad to bude pokračovat," ocenil výkon svého týmu trenér Peter DeBoer.

Skvělé představení dvougólového Cammalleriho ocenil i střelec Zubrus.  "Pro Cammalleriho je výborně, že dal dvě branky. Každému zvedne takový výkon sebevědomí. V našem výkonu bylo mnoho pozitiv, musíme v tom pokračovat a držet se naší hry, góly pak přijdou," říkal zkušený útočník.

"Cítím se výborně. Měl jsem při gólech trošku štěstí, ale to k tomu patří. Rozumíme si, vycházelo nám to, co jsme si nacvičovali. Přesto naše řada se Zajacem a Jágrem má stále co zlepšovat. Musíme být rychlejší," zůstává při zemi Cammalleri.

HISTORICKÁ TABULKA PRODUKTIVITY
POŘADÍ JMÉNO BODY
1. Wayne Gretzky 2 857 (894+1 963)
2. Mark Messier 1 887 (694+1 193)
3. Gordie Howe 1 850 (801+1 049)
4. Ron Francis 1 798 (549+ 1 249)
5. Marcel Dionne 1 771 (731+1 040)
6. Jaromír Jágr 1 757 (705+1 052)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud