Martin Tomaides
9. října 2014 • 15:42

S kým bude hrát JÁGR? Podívejte se, jak vypadá sestava Devils

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

První den nového ročníku NHL je za námi a první osmičku týmů, které už sezonu nastartovaly, budou pomalu doplňovat další. A mezi nimi i New Jersey se čtyřmi Čechy v sestavě. Co se událo přes léto v kádru nového? Kdo bude nastupovat s Jaromírem Jágrem? Kdo bude chytat? A kam se zařadí Martin Havlát? Zjistěte, kdo je kdo v týmu Devils.



Brankáři:

Cory Schneider, USA, 28 let

Loňská sezona: 45 utkání, 16 výher, 15 proher, 12 proher v nastavení

Jednoznačně největší změna v sestavě. Poprvé od roku 1993 nebude jedničkou nejlepší gólman historie klubu Martin Brodeur, který žezlo přenechal osmadvacetiletému Schneiderovi. Hbitý gólman odvede svou práci dobře, v klubu už má smlouvu až do roku 2022.

Cory Schneider je jedničkou a bude tomu tak i v budoucnu.Foto ČTK

Scott Clemmensen, USA, 37 let

Loňská sezona: 17 utkání, 6 výher, 7 proher, 1 prohra v nastavení

U Devils už dvakrát působil, naposledy v roce 2009 a na závěr kariéry se rozhodl do klubu znovu vrátit. Za Schneiderem toho asi mnoho neodchytá, ale když jde do brány, zřídkakdy zklame.

1. útok

Marek Židlický, obránce, Česko, 37 let

Loňská sezona: 81 utkání, 42 bodů (12+30)

Ladný bruslař a klíčový ofenzivní bek mužstva. Řídí přesilovou hru, nikdo jiný z Devils v posledním ročníku v početní převaze neposbíral tolik bodů, kolik zvládl právě Židlický (18).

VIDEO: Židlického lednový gól v nastavení

Bryce Salvador, obránce, Kanada, 38 let

Loňská sezona: 40 utkání, 4 body (1+3)

Kapitán mužstva a defenzivní specialista, přes kterého málokdy soupeř přejde. Vhodně doplňuje mužstvo, které má nejvyšší věkový průměr z celé soutěže. Bývalý dlouholetý obránce St.Louis byl totiž na draftu už v roce 1994...

Jaromír Jágr, útočník, Česko, 42 let

Loňská sezona: 82 utkání, 67 bodů (24+43)

Spoluhráči ho opravdu nezvolili nejlepším mužem sezony jen za zásluhy. Dával důležité góly, pomáhal mladým spoluhráčům, udivoval soutěž výdrží. A na to chce navázat.

Travis Zajac, útočník, Kanada, 29 let

Loňská sezona: 80 utkání, 48 bodů (18+30)

Chvíli si na sebe zvykali, není to jako spolupráce s Girouxem ve Philadelphii, ale když Jágrovi oblíbeného spoluhráče trenér vyřadil z formace, pěkně se mračil. Pokud se zadaří, měl by Zajac atakovat minimálně 60ti bodovou hranici. Jeho cap-hit 5,7 milionu by tomu odpovídal...

Mike Cammalleri, útočník, Kanada, 32 let

Loňská sezona: 63 utkání, 45 bodů (26+19)

Největší letní akvizice. Nevysoký útočník má výtečný čich na góly. V NHL má za sebou 5 dvacetigólových sezon, dvakrát skóroval více než třicetkrát. Zdraví je pro něj klíčové, pokud si s novými kolegy porozumí, může atakovat hranici 40 gólů.

Mike Cammalleri bude chtít překonat 30ti gólovou hranici.Foto ČTK

2. útok

Damon Severson, obránce, Kanada, 20 let

Loňská sezona: nováček

Velká neznámá. V kempu se prezentoval tak, že se Devils rozhodli nepodepsat Tomáše Kaberleho ani Mika Komisarka a vytlačil i talentovaného Adama Larssona. Poslední rok odehrál v juniorské WHL a sbíral téměř bod na zápas.

Andy Greene, obránce, USA, 31 let

Loňská sezona: 82 utkání, 32 bodů (8+24)

Bude chtít navázat na nejvydařenější sezonu kariéry. Nevysoký Američan byl během loňského ročníku u všeho důležitého, nikdo z Devils například neodehrál tolik minut (průměrně 24:34 na zápas). Smlouva mu končí po sezoně, ale s Devils už ji rovnou prodloužil až do roku 2020.

Martin Havlát, útočník, Česko, 33 let

Loňská sezona: 48 utkání, 22 bodů (12+10)

Je konečně zase zdráv, bez bolesti a plný odhodlání. Těší se na sezonu po boku Patrika Eliáše a doufá, že obnoví svou pověst a dostane díky šikovným rukám své jméno znovu do popředí sportovních zpráv.

Patrik Eliáš, útočník, Česko, 38 let

Loňská sezona: 65 utkání, 53 bodů (18+35)

Legendu a jednoho z nejpodceňovanějších hráčů své doby čeká ročník plných kulatých číslic. 7 gólů mu chybí do 400, 10 nahrávek do 600 a 17 bodů do 1000. A v klubu doufají, že mety překoná co nejdříve. Devils se na něj jako tradičně budou spoléhat.

Dainius Zubrus, útočník, Litva, 36 let

Loňská sezona: 82 utkání, 26 bodů (13+13)

Další superveterán s více než tisíci zápasy na svém kontě, mimo jiné pamětník finále Stanley Cupu z roku 1997 s Philadelphií. Až budou Eliáš s Havlátem podnikat své útočné výpady, on je bude jistit.

3. útok

Jon Merrill, obránce, USA, 22 let

Loňská sezona: 52 utkání, 11 bodů (2+9)

Dvaadvacetiletý nadaný Američan se do kádru probil v průběhu poslední sezony a v týmu už zůstal. Hraje rozvážně, dobře bruslí, inteligentní na obou koncích kluziště.

Eric Gelinas, obránce, Kanada, 23 let

Loňská sezona: 60 utkání, 29 bodů (7+22)

Další talent, navíc s výbornou střelou. Kanadský hromotluk si v loňském roce vysloužil chválu i od Jágra, vstřelil také několik důležitých gólů. Porci bodů posbírá v přesilové hře.

VIDEO: Gelinas má ránu jako z děla

Michael Ryder, útočník, Kanada, 34 let

Loňská sezona: 82 utkání, 34 bodů (18+16)

Naposledy si zvykal na dres Devils, teď už se od vítěze Stanley Cupu s Bostonem čeká víc. Ryder je muž s vytříbeným střeleckým instinktem, třikrát v kariéře překonal třicetigólovou hranici, naposledy jen před dvěma lety.

Adam Henrique, útočník, Kanada, 24 let

Loňská sezona: 77 utkání, 43 bodů (25+18)

Jen on dokázal v sezoně 2013/14 nastřílet v dresu New Jersey více gólů, než Jaromír Jágr. Henrique vstupuje teprve do čtvrté kompletní sezony v NHL a měl by ukázat svůj potenciál. Pokud posune své výkony o kousek výš, stane se z něj pravidelný autor 30 gólů v sezoně.

Ryane Clowe, útočník, Kanada, 32 let

Loňská sezona: 43 utkání, 26 bodů (7+19)

Do klubu přišel před posledním ročníkem jako největší letní posila, jenže otřes mozku (už několikátý) nepustil výborného silového útočníka pořádně do akce a v klubu se trochu obávají, co bude dál. Styl hry Clowe těžko bude měnit a do konce lukrativního kontraktu mu chybí ještě 4 roky. Každý další otřes mozku by Kanaďanovi mohl ukončit kariéru...

4. útok

Jordin Tootoo, útočník, Kanada, 31 let

Loňská sezona: 11 utkání, 1 bod (0+1)

První hokejista eskymáckého původu v NHL už dávno není tou dělovou koulí, která lítá po ledě a zbourá všechno, co stojí v cestě. Nejlépe i s mantinelem. Střet s ním ale stále pořádně bolí. Smlouvu dostal teprve před pár dny, u Devils od něj očekávají hlavně tvrdost.

VIDEO: Tootoo se nebojí nikoho a ničeho

Stephen Gionta, útočník, USA, 31 let

Loňská sezona: 66 utkání, 11 bodů (4+7)

Zmizeli bourací parťáci Carter s Bernierem, ale Gionta zůstává. Drobný útočník, který se na ledě prakticky nezastaví, je velmi důležitý pro úspěšně odbráněná oslabení.

Tuomo Ruutu, útočník, Finsko, 31 let

Loňská sezona: 76 utkání, 24 bodů (8+16)

Čtvrtá brázda rozhodně není místo, kam by finský útočník a mistr světa z roku 2011 patřil. U Devils po jeho jarním příchodu spíše putoval sestavou a podobně tomu určitě bude i letos. Střílet góly umí, pokud se rozpomene na své lepší sezony, bude hrát podstatně výš.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud