Martin Tomaides
25. října 2014 • 11:57

Gudas vyzval hromotluka! Z bitky si oba odnesli krvavé šrámy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebojácnost, tahle vlastnost k Radko Gudasovi prostě patří. Když se mu někdo znelíbí, nehledí na parametry a klidně se pustí do konfliktu. Obránce Tampy Bay se v noci na sobotu přesně takhle nepohodl s obrovitým Dustinem Byfuglienem z Winnipegu a stodvacetikilového pořízka vyprovokoval ke shození rukavic. A první rvačka sezony pro českého beka byla na světě.



Čtyřiadvacetiletý Gudas už má po jedné celé sezoně v NHL v zámořské soutěži celkem slušné jméno. Domácí fanoušci hltají jeho drsné hity a chuť se prát, soupeři si na něj dávají hodně velký pozor, protože ví, že srážka s ním opravdu bolí a občas je skutečně hraniční.

Navíc bývalý obránce Kladna je spíš takový hoch ze staré školy. Problémy na ledě si řeší sám. A rád. S téměř dvoumetrovým Byfuglienem se pošťuchoval už během první třetiny a vše kulminovalo v periodě druhé. Gudas bojoval s o dost větším soupeřem před vlastní bránou a když útočník Jets odjížděl, ohnal se po něm holí.

VIDEO: Gudas se Byfugliena nezalekl

Pak přišlo trochu pokřikování, pošťuchování a také lehký krosček do obličeje od českého obránce no a bylo. Moc šancí proti muži, jehož váha během léta údajně dosahuje ke 140 kilogramům a od klubu za to byl kdysi potrestán, zarostlý Gudas neměl. Ale uvolnil emoce a mužstvo nabudil.

Kromě rvačky sice vyfasoval ještě dvě minuty za krosček, které domácí Winnipeg potrestal gólem, i tak se po zápase mohl radovat. Tampa Bay vyhrála 4:2 a ve Východní konferenci je před ní pouze Montreal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 10. • 02:00
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
2:4
ONLINE
25. října
02:00
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 25:49. Little, 50:19. Wheeler

Hosté: 04:41. Stamkos, 24:45. Drouin, 32:52. Namestnikov, 38:02. Palát

Sestavy

Domácí: Pavelec (od 40.min. Hutchinson) – Trouba, Stuart (A), Bogosian, Enström, Cllitsome, Postma – Byfuglien, Little, Ladd (C)- Wheeler (A), Scheifele, Perreault – Frolík, Lowry, Galiardi – Halischuk, Slater, Thorburn

Hosté: Bishop (Nabokov) – Carle, Stralman, Gudas, Garrison, Šustr, Brewer (A)- Stamkos (C), Filpulla, Drouin – Connolly, Johnson, Palát – Paquette, Namestnikov, Kučerov – Brown, Boyle, Morrow (A)

Rozhodčí

Stadion

MTS Centre, Winnipeg

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud