Martin Tomaides
10. září 2012 • 14:37

Tenhle tlouštík válcuje NHL! Pavelcův spoluhráč je pořádný cvalík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakže? Tahle kulička je profesionální hokejista? A hráč NHL? A že za poslední dva roky získal celkem 106 bodů?! Obránci Winnipegu Jets Dustinu Byfuglienovi asi blížící se výluka moc nepomůže, tomuhle chlapíkovi totiž od pohledu chutná a trénink už by potřeboval jako sůl. Poslední (oficiální) statistiky uvádí, že vítěz Stanley Cupu z roku 2010 váží 122 kilogramů.



Otázky kolem Američanovy opravdové váhy jsou běžným tématem od jeho vstupu do zámořské soutěže před sedmi lety v dresu Chicaga. Když s týmem Blackhawks hrál před dvěma lety ve finále Stanley Cupu, nad dotazy na svou váhu se pouze usmíval.

"Je vtipné poslouchat denně různé odhady mojí váhy," řekl Byfuglien s úsměvem. "Nikdy vám ale nepovím, kolik doopravdy vážím," stihl ještě poškádlit novináře.

Při tažení za Stanley Cupem před dvěma lety si Byfuglien nadělal plno nepřátel ve Vancouveru. Týmu Canucks dokázal vstřelit hattrick v zápase číslo tři a zároveň si neodpustil provokativní gesto k fanouškům.

Brankář Vancouveru Roberto Luongo si také neustále stěžoval, že ho před brankou obtěžuje. Nejde se mu divit. Když začne stínit 196 centimetrů a 122 kilogramů, to může jít brankář pomalu na kafe.

Tato fotografie Byfugliena se objevila na internetu po letní svatbě hrače Chicaga Davida Bollanda. A bek Jets je opravdu vedle svých bývalých spoluhráčů nepatrně prostorově výraznější.

Současná postava Byfugliena (úplně vlevo) se opravdu neslučuje s představami o těle profesionálního atleta.Foto Twitter.com

Jak se asi bude tvářit kondiční trenér Jets, až se jejich nejlépe placený hráč objeví na předsezonním kempu?

Na druhou stranu – pokud dokáže rodák z Minneapolisu strávit průměrně 24 minut na ledě s bilancí 0,7 bodu na zápas, jako tomu bylo v posledních dvou sezonách, tak to mu pak snad vedení klubu ještě s radostí přidá pár stravenek...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud