29. října 2014 • 13:37

66,6 %! Nejslabší oslabení v celé NHL sráží hokejisty Devils

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak slibně odstartovali... Hokejisté New Jersey Devils v nočním duelu proti Pittsburghu už v deváté vteřině vedli 1:0 a ve 26. minutě 3:1. Jenže pak dostala prostor ofenziva Penguins a ta sedmi góly smetla vedení na svou stranu. Tři navíc vstřelili domácí hokejisté v přesilové hře a demonstrovali disciplínu, která právě teď Devils nejvíce trápí.



Poslední. Přesně tahle příčka patří hokejistům New Jersey ve statistice ubráněných oslabení soupeře. V devíti utkáních dovolili soupeřům skórovat už čtrnáctkrát, naposledy hned třikrát hráčům Pittsburghu. Chybné rozestavení, laxní přístup k soupeři, individuální chyby - tak to vypadalo v úterý. Procentuální úspěšnost symbolicky dosahuje hranice 66.666666666667.

Úspěšnost v oslabení:
1. Detroit - 96,2%
2. Chicago - 92,3%
3. Minnesota - 90,9%
...
28. Florida - 70,3%
29. NY Islanders - 67,7%
30. New Jersey - 66,6%

"Už je načase, abychom o tom jen přestali mluvit a začali konat. Víme, že dokážeme bránit lépe," řekl po zápase pro northjersey.com brankář Cory Schneider, který proti Penguins střídal po pěti obdržených gólech.

Přitom mužstvo kolem Jaromíra Jágra moc dobře vědělo, že disciplína bude v zápase důležitá. Před utkáním patřili Penguins na špičku ligy ve využívání přesilových her a jednu dvojitou Devils nabídli ve 28. minutě. Malkin snížil na 2:3 a domácí gólová mašina nabrala sílu k obratu.

Jak se dostali Devils do tří? Tentokrát zaúřadovalo selhání lidského faktoru. Útočník Travis Zajac neodhadl střídání, na ledě se objevil dříve, než stihl Patrik Eliáš dojet na střídačku a trest byl na světě. "Tam jsme to ještě zvládli, horší byla ta moje chybná rozehrávka, která vedla ke gólu na 4:3," omlouval se Zajac, který neodehrál zrovna nejvydařenejší duel.

New Jersey zkrátka kromě startu do zápasu nevyšlo téměř nic a po úvodních třech výhrách přišel útlum. Pět porážek z posledních šesti utkání říká vše. Naštěstí pro tým čtyř českých legionářů aspoň tři utkání dospěly minimálně prodloužení.

"Když přijedeme na led takového soupeře jako dnes, musíme s ním zvládnout držet krok. To je nutné se naučit," zlobil se po zápase trenér Pete DeBoer. "Dobře jsme začali, ale pak jsme se sami porazili."

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - New Jersey

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 10. • 00:05
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
8:3
ONLINE
29. října
00:05
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 07:18. Comeau, 28:56. Malkin, 32:42. Hornqvist, 37:35. Adams, 38:49. Crosby, 45:29. Dupuis, 53:47. Downie, 56:40. Crosby

Hosté: 00:09. Zubrus, 22:12. Josefson, 25:14. Ruutu

Sestavy

Domácí: Fleury (Greiss) – Määttä, Letang, Ehrhoff, Martin, Scuderi, Despres – Kunitz, Crosby, Hornqvist – Dupuis, Malkin, Comeau – Spaling, Sutter, Downie – Sill, Goc, Adams

Hosté: Schneider (41. Clemmensen) – Greene, Severson, Salvador, Židlický, Gelinas, Merrill – Zubrus, Zajac, Jágr – Clowe, Eliáš, Brunner – Boucher, Henrique, Ryder . Ruutu, Josefson, Gionta.

Rozhodčí

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud