10. listopadu 2014 • 12:30

V NHL šlo o krk. Beka Rangers řízla brusle, vyvázl se šrámem

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo pár milimetrů a přišel další průšvih. Protihráčova brusle se v sobotním zápase Toronta s Rangers zakousla do krku newyorského beka Dana Girardiho. Okamžik, jaký vždycky vzbudí obavy, ale skončil jen šrámem.



Na tribunách lidem zatrnulo, hráči zpozorněli. Tohle nevidí nikdo rád… Okamžiky, kdy hráč nekontrolovatelně letí k zemi a kopyta mu letí vzhůru, se v hokeji přihodí často, v NHL, kde se rychlost snoubí s důrazem víc než kde jinde. I proto se čas od času stane to, co v sobotu Danu Giradimu – že schytá zásah bruslí tam, kde hrozí hodně nepříjemné zranění.

VIDEO: Girardi měl pořádnou kliku

Obránce Rangers ve třetí třetině poslal k ledu za svojí brankou Nazema Kadriho z Maple Leafs, ten ho při pádu švihl ostřím z boku do krku, 30letý kanadský obránce okamžitě cítil, co se stalo, za zasažené místo se chytil a zkoumal, jestli nekrvácí. Rozhodčí přerušili hru, vše se naštěstí obešlo bez výraznějšího vzruchu, šrám na bekově krku nebyl nikterak hrozivý.

Nedopadl tak třeba jako tehdy floridský Richard Zedník při děsivém okamžiku z února 2008, kdy ztratil dva litry krve po zásahu bruslí od spoluhráče Olliho Jokinena, nebo brankář Clint Malarchuk z Buffala v roce 1989. Těm šlo o život.

Zámořskou soutěž vyděsil v play off 2009 i padající chicagský Ben Eager, když málem podřízl spoluhráče Adama Burishe. Ani v extralize nebylo daleko k neštěstí, to když při poslední výluce hrál za Třinec Jiří Hudler a v utkání s Libercem ho při jednom ze soubojů v závěru duelu krvavě řízlo ostří jednoho ze soupeřů.

VIDEO: Malarchuk málem přišel o život

VIDEO: Zranění Richarda Zedníka

VIDEO: Burish a jeho incident se spoluhráčem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud