26. prosince 2012 • 20:02

Hudlera zasáhl soupeř bruslí do krku, ze zápasu ho odvezla sanitka

Autor: ČTK, mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco jeho spoluhráči slavili vítězství v extraligovém utkání nad Libercem, třinecký hokejista Jiří Hudler byl v péči lékařů. Posila z NHL musela zápas předčasně opustit v sanitce kvůli tržné ráně na krku, podle informací klubu však bude v pořádku.



Třinečtí hokejisté promarnili tříbrankový náskok, nakonec ale Liberec porazili 6:5 po nájezdech. Jenže už do prodloužení museli nastoupit bez zraněného Jiřího Hudlera, který si vybral pořádnou dávku štěstí, když po zásahu bruslí do krku vyvázl bez vážnějších zranění.

Hráč z NHL musel extraligové utkání opustit v předposlední minutě základní hrací doby, do krku ho totiž bruslí zasáhl jeden ze soupeřů. Po hrozivých okamžicích však naštěstí mohl brzy všem spadnout kámen ze srdce.

Po krátkém ošetřování na střídačce totiž Hudler sám nastoupil do sanitky, která přijela na led, a s tržnou ranou na pravé straně krku, která však nezasáhla tepnu, byl odvezen do nemocnice.

A už po pár minutách od incidentu byli vystrašení fanoušci i zaskočení spoluhráči v klidu. "Je v pořádku. Jeho tržnou ránu spravilo pár stehů," oznámil hlasatel na stadionu informace od klubové lékařky.

"Zaplaťpánbůh, že to není nic vážnějšího. Na krku měl tržnou ránu, bylo to hluboké, naštěstí to minulo tepnu," oddechl si po zápase domácí útočník Martin Adamský.

Ve stejném duchu mluvil i kapitán Liberce Petr Nedvěd, který byl v té době na ledě. "Neviděl jsem ani na ledě krev, tak jsem doufal, že to není nic vážného. Ale samozřejmě pokaždé, když je to v této oblasti, tak je to nebezpečné," přiznal Nedvěd.

Úlevu fandů pak znásobili třinečtí hokejisté na ledě, i bez zraněné posily z NHL zvládli napínavé prodloužení a v samostatných nájezdech pro sebe získali dva body.

Hokejisté Třince se radují z branky
Hokejisté Třince se radují z branky

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud