15. prosince 2014 • 11:39

Voráček vychvaluje Sekáče. Klidně může dát i 30 gólů, říká hvězda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři utkání - čtyři body. Hodně sympatickou bilanci z posledních duelů si drží český útočník Jiří Sekáč z Montrealu. Jeden z nejzábavnějších nováčků letošního ročníku NHL už si získal pevné místo v sestavě kanadského týmu a jeho umu si všiml i druhý muž bodování Jakub Voráček. "Pokud si dál udrží svou disciplínu a bude pořádně makat, je schopen dávat 30 gólů za sezonu," chválí ho útočník Philadelphie.



Bývalý útočník Lva Praha má za sebou příjemný víkend. Dvěma góly pokořil v pátek posledního majitele Stanley Cupu z Los Angeles a vyšvihl se mezi deset nejproduktivnějších nováčků sezony a zároveň mezi nejlepší desítku hráčů Canadiens.

Bodování nováčků NHL:
1. Forsberg (Nashville) - 29 bodů (12+17)
2. Gaudreau (Calgary) - 23 bodů (6+17)
3. Ekblad (Florida) - 18 bodů (5+13)
4. Pearson (Los Angeles) - 14 bodů (11+3)
5. Jooris (Calgary) - 13 bodů (8+5)
...
10. Sekáč (Montreal) - 12 bodů (6+6)

"Doufám, že i díky úspěšnému večeru proti Kings nasbírám zase trochu víc sebevědomí a přijdou další trefy," řekl Sekáč po svém prvním dvougólovém zápase v NHL. "Každý samozřejmě sleduje body, ale tohle je můj první rok v zámoří, chci hlavně celkově zanechat dobrý dojem," řekl pro oficiální klubové stránky dvaadvacetiletý hokejista, který má v současné době ročník rozjetý na 36 bodů.

Poslednímu účastníkovi hokejového MS v předešlých duelech svědčila spolupráce s Tomášem Plekancem a švýcarským nováčkem Svenem Andrighettem. "Každý zápas se zlepšujeme. Sven je šikovný a rychlý, Pleky je zase zvyklý, mít vedle sebe mladíky, takže dodává potřebné zkušenosti," chválí své evropské parťáky Sekáč.

Bodování Montrealu:
1. Pacioretty - 22 bodů (13+9)
2. Plekanec - 22 bodů (9+13)
3. Subban - 22 bodů (8+14)
4. Galchenyuk - 18 bodů (6+12)
5. Desharnais - 17 bodů (3+14)
...
9. Sekáč - 12 bodů (6+6)

Jeho výkony už zaznamenal i nejlepší český hokejista letošní sezony NHL Jakub Voráček. Ten si výkony kladenského pracanta mohl prohlédnout v ročníku 2012/13, kdy vedle něj krátce nastupoval během výluky v pražském Lvu.

"Na to, jak je urostlý, má výbornou rychlost. Navíc hraje hodně chytře a má dobrou střelu," zavzpomínal na Sekáčovy schopnosti útočník Flyers.

Voráček taky nezapomněl pochválit rychlou aklimatizaci na nové prostředí. Sekáč se do NHL dostal i když nikdy neprošel draftem a pořádnou zkouškou bylo i 7 utkání v řadě, které v letošním ročníku musel strávit v hledišti. Všechno zvládl.

"Má výhodu, že je obrovský pohodář. Vidíte na něm, jak si užívá každý den svého života. Pořád se usmívá, já jsem ho snad nikdy neviděl naštvaného. Jsem rád, že se dostal až do NHL, zaslouží si to," řekl Voráček.

VIDEO: Takhle Sekáč zakončil proti Kings

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud