Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Plekanec: S mámou na ledě po 30 letech! Výlet se syny si užila i paní Sekáčová

Autor: Tomáš Pokorný

Je jeho nejvěrnější fanynkou. V Česku ponocuje a kouká na všechny zápasy Montrealu. Teď maminka hokejisty Tomáše Plekance (32) zažila něco speciálního – syn ji vzal při tréninku v NHL přímo na led!

Je to možná 30 roků, co Květa Plekancová stála se svým potomkem na jednom kluzišti. Když v 80. letech dělal malý Tomík první bruslařské pokusy na kladenském rybníku, držela ho, aby nespadl.

Teď to byl on, kdo nabídl mamince své rámě, aby sebou v Boston Garden neřízla o led. Paní Plekancová totiž v rámci akce pořádané klubem vyrazila s ostatními matkami Tomášových spoluhráčů na trip – sérii zápasů na hřištích soupeřů.

„Když za mnou přiletí do Montrealu, tak chodí na všechny zápasy. Ale tohle pro ni byla premiéra,“ řekl Blesku Plekanec .

Výlet po New Yorku

A součástí výletu byla i návštěva sobotního tréninku Canadiens před utkáním v Bostonu, na němž se matky se slavnými syny fotily přímo na ledě. Večer pak Květa z VIP tribuny sledovala, jak její Tomáš gólem a asistencí zařídil výhru Montrealu 2:0.

Další den si užila i utkání v New Yorku proti Rangers. „Jako dítě mě mamka každé ráno v 5 hodin vozila na tréninky a teď mám za sebou 700 zápasů v NHL za Montreal. Klub tuhle akci pořádá i jako projev díků a myslím, že si to užila. Navíc si prohlédla Boston i New York, takže to vyšlo skvěle,“ dodal »Pleky«.

Loni pořádal Montreal stejnou akci i pro otce. Bohužel, Tomášův tatínek už se zúčastnit nemohl. Krátce před startem sezony zemřel.

VIDEO | Podívejte se, jak matky se syny vystupují z letadla v Bostonu

Ça commence! Le voyage mère et fils! / mother & son trip underway!

Video zveřejněné uživatelem Canadiens de Montréal (@canadiensmtl),Lis 11, 2014 at 12:23 PST