22. ledna 2015 • 10:34

Michálek napodobil Voráčka. Útočník Ottawy se v NHL porval

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ottawský bourák Milan Michálek zažívá v posledních týdnech zatím nejlepší hokejové dny letošního ročníku. Třicetiletý útočník bodoval popáté v posledních šesti duelech a ve středu pomohl nahrávkou k výhře 4:3 nad rivalem z Toronta. Kanadské publikum ale zaujal ještě rvačkou s hostujícím kapitánem Dionem Phaneufem, který se do českého hokejisty pustil hned v první třetině.



Metr devadesát a více než sto kilogramů váhy. Díky těmto parametrům využívají u Senators třicetiletého Michálka jako předbrankového útočníka. Cloní brankářům, tečuje a doráží puky, bojuje s obránci soupeře.

K jeho práci měl ale v nočním duelu výhrady valibuk Dion Phaneuf. Ve 14. minutě naremploval českého útočníka na mantinel a ještě připojil lehký krosček. Michálek se rozhodl, že si nenechá nic líbit a šlo se do boje.

VIDEO: Michálek se pobil s Phaneufem

Před forvardem Senators ale nestál zrovna lehký úkol. Toronto se poslední týdny trápí, ostrá kritika padá i na hlavu Phaneufa, který tým vede jako kapitán. V týdnu už seřezal Erica Staala z Caroliny a jeho zlost teď pocítil i Michálek. Ten hned na začátek své šesté bitky v NHL uklouzl a pak už se jen bránil.

Oba borci rychle putovali na trestnou lavici, i když na Phaneufa čekala ještě drobná debata. Kanadského brouska si odchytla domácí dvojice Eric Gryba - Patrick Wiercioch a žádala si vysvětlení...

Michálek se pak na led vrátil ve velkém stylu, nahrál na vítězný gól a nakonec byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. A po Jakubu Voráčkovi se stal druhým Čechem, který v zámoří během dvou dnů shodil rukavice.

Michálkova sezona v NHL:

Zápasy: 42
Góly: 6
Asistence: 9
Body: 15
Trestné minuty: 21
+/-: - 7
Střely na bránu: 71

VIDEO: Sestřih utkání Ottawa - Toronto

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 1. • 01:00
Ottawa Senators
Ottawa Senators
4:3
ONLINE
22. ledna
01:00
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
Góly

Domácí: 02:02. Hoffman, 11:53. Karlsson, 19:40. Zibanejad, 55:20. Karlsson

Hosté: 33:55. Clarkson, 42:36. Kadri, 58:37. van Riemsdyk

Sestavy

Domácí: Anderson (Lehner) – Karlsson, Methot, Ceci, Cowen, Gryba, Wiercioch – Stone, Turris, MacArthur – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Chiasson, Pageau, Condra – Neil, Lazar, Michálek

Hosté: Reimer (Bernier) – Franson, Phaneuf, Polák, Rielly, Holzer, Gardiner – Kessel, Kadri, van Riemsdyk – Clarkson, Bozak, Winnik – Leivo, Santorelli, Pánik – Frattin, Smith, Booth

Rozhodčí

Marc Joannette, Frederick L’Ecuyer – Matt MacPherson, Don Henderson

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

18894 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud