23. ledna 2015 • 09:45

Co bude dál s Hertlem? Farmu nemá za trest, hledá pomoc

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovo farma může znít pro hokejistu NHL jako zlý sen. Ne vždycky. Tomáš Hertl nyní putuje do AHL a může v ní najít pomoc. Během víkendu zasvěceném All Star Game si zahraje zápasy v nižší soutěži a pravděpodobně rychle půjde zpátky k Sharks do prvního týmu.



Velká vyjádření k tomuto kroku San Jose nevydalo, objevila se pouze strohá zpráva, že útočník Tomáš Hertl a obránce Dylan DeMelo jdou do Worcesteru. Oba mladí hráči tak dostanou šanci zůstat v zápasovém tempu i během setkání hvězd.

Před rokem by si asi český supertalent balil věci na párty smetánky v Columbusu, těšil by se na měření sil s nejlepšími během exhibičních partií. Teď putuje na farmu a bude se tam rvát o formu, která by mu pomohla ve zbytku sezony zlepšit bodovou produktivitu.

Nejde o nějaký trest ze strany vedení, jde pouze o logický krok. Během pauzy není týmům NHL umožněno trénovat, což by pro jedenadvacetiletého útočníka nebylo ideální. Takhle má příležitost nevypadnout z tempa.

Navíc si může zase o něco více zvykat na pozici centra, na kterou se v posledních pěti zápasech vrátil z křídla. „Jsem za to docela rád, celý život jsem strávil na tomhle postu. Cítil jsem se tam opravdu dobře,“ pochvaloval si pro web NHL.com.

Tomáš Hertl se po zápase znovu usmíval.
Tomáš Hertl se po zápase znovu usmíval.

„Možná mu to opravdu sedí víc na středu, má lepší pohyb a vynikne jeho síla při držení kotouče v útočném pásmu. Opravdu mi připadá, že hraje lépe,“ chválil svého parťáka i Matt Nietu, další forvard Sharks.

Všichni však vědí, že Hertl po svém loňském zranění kolena stále nedosáhl na předchozí level schopností, v sezoně má bilanci osm gólů a devět asistencí. Najít ho může i ve Worcesteru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud