8. února 2015 • 14:34

To je úleva! Hertl konečně skóroval, slavila celá hala i legenda

Autor: pod, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po fantastické nováčkovské sezoně od něj všichni čekají jediné - góly. Jenže český útočník Tomáš Hertl se letos v San José trápil, netrefil se v 9 zápasech za sebou.  Tuto nepříjemnou sérii ovšem usměvavý mladíček v noci rázně ukončil. Proti Carolině dal dva góly a na další přihrál. Velká úleva byla znát nejen na samotném Hertlovi.



Tomáš Hertl sice v probíhajícím ročníku nevynechal jediný zápas, z první lajny se ale postupně dostal do třetí. Tam nyní nastupuje pravidelně. Výkonem, který podal proti Carolině, si nicméně opět řekl o pozornost.

San José nehrálo příliš dobře, hosté vedli ve druhé třetině už 2:0. Pak ale přišla první Hertlova chvíle. Českého útočníka našel výborně před brankou spoluhráč Tierney a Hertl se trefil přesně mezi betony bezmocného brankáře.

VIDEO | Hertl konečně skóroval, aréna propukla v radost

Talentovaný mladík slavil tak, jak jsou už v Americe zvyklí. Rádi se k němu přidali i jeho spoluhráči. A to nejen ti na ledě, ve velkou radost propukla i střídačka „Žraloků“.

Úsměv od ucha k uchu vyloudil i jeden z nejzkušenějších Joe Thornton, se kterým to Hertlovi v první sezoně hodně klapalo a který si českého mladíka viditelně oblíbil. Emotivně slavila také celá hala San José, jehož fanoušci si Hertla hodně považují.

To ale nebylo z Hertlova velkého dne vše. Svůj tým dostal do zápasu ještě jednou. Kontaktní gól na 2:3 tentokrát vstřelil díky skvělé práci před brankou soupeře. Podíl měl i na čtvrtém gólu svého týmu, u kterého si připsal druhou asistenci.

VIDEO | Druhý gól Tomáše Hertla proti Carolině

„Jsem rád, že se mi podařilo dát ty branky. Protože druhý gól soupeře padnul po mojí chybě,“ komentoval Hertl svoje vystoupení. Z výsledku ale radost mít nemohl, jeho tým na Carolinu nestačil a prohrál 4:5.

„Příště máme důležitý zápas. A nutně musíme vyhrát, protože potřebujeme body,“ ví moc dobře český útočník. On sám si ale na poslední zápas nemůže stěžovat. Díky třem bodům šlo o druhé nejlepší vystoupení v dresu San José, co se produktivity týče. Všichni nyní doufají, že v tom bude pokračovat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud