Martin Tomaides
8. února 2015 • 08:44

Pastrňák baví. Kličkoval, rozdával hity a Lucic se za něj chtěl prát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hůl napůl. David Pastrňák se sotva stačil na vhazování rozkoukat, lehce se šťouchl se soupeřem a ten z jeho herního nástroje rázem udělal dva. A hned se nálada v utkání Bostonu s NY Islanders pár minut před koncem ještě přiostřila. Bezpráví se ale český mladík nemusel obávat, sudí se ho překvapivě nezastal, u Bruins mají ale svého hlídače pořádku, Milana Lucice.



Do konce utkání zbývalo jen něco málo přes tři minuty a Bruins se chystali na vhazování v útočném pásmu, kde hájili vedení 2:1. Na buly šel David Krejčí, který měl na křídlech Milana Lucice a Davida Pastrňáka.

Ještě než sudí vhodili puk, stihl se osmnáctiletý Čech pošťouchnout s vedle stojícím, o tři roky starším Ryanem Stromem. To se pětce draftu z roku 2011 a chlapíkovi, který se dříve v zápase poprvé v kariéře v NHL popral, moc nelíbilo. Pastrňákovi úder s pořádnou silou vrátil. A zlomil mu hůl.

VIDEO: Strome zlomil Pastrňákovi hůl

V tu chvíli okamžitě vystartoval Milan Lucic, bostonská mlátička a přední silový útočník celé soutěže. Nelíbilo se mu, že jeho mladého spoluhráče někdo takhle šikanuje a hned se strhla menší mela. Z té nakonec vyšel lépe hostující útočník. Protože i když jsou některé výroky sudích v NHL často hodně sporné, za tento jasný faul Strome trest nedostal. "Už jsme rozhodně viděli tresty ze sekání za daleko menší přestupky, než byl tento," smál se jeden z komentátorů utkání.

Duel se nakonec v klidu dohrál a Boston ho dotáhl k výhře 2:1. A ačkoliv David Pastrňák už čtyři zápasy v řadě nebodoval a na gól čeká od 13. ledna, na ledě byl vidět. A fanoušci si ho zamilovali.

Proti Islanders předvedl nejen své jemné ruce při luxusní stahovačce, kterou oklamal obránce Briana Straita, ale také hru do těla. Stejného beka totiž dokázal svou drobnou postavou pěkně naremplovat na mantinel.

David Pastrňák prostě baví.

VIDEO: Nejdřív klička, potom hit

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 2. • 01:00
Boston Bruins
Boston Bruins
2:1
ONLINE
8. února
01:00
New York Islanders
New York Islanders
Góly

Domácí: 13:12. Bergeron, 52:26. Eriksson

Hosté: 09:06. Tavares

Sestavy

Domácí: Rask (Subban) – Chára, Hamilton, Seidenberg, McQuaid, Krug, Miller – Lucic, Krejčí, Smith – Marchand, Bergeron, Eriksson – Kelly, Soderberg, Pastrňák – Paille, Campbell, Cunningham

Hosté: Johnson (Halák) – Leddy, Boychuk, de Haan, Hamonic, Hickey, Strait – Lee, Tavares, Bailey – Brabovski, Nielsen, Strome – Grabner, Nelson, Kulemin – Martin, Cizikas, Clutterbuck

Rozhodčí

O’Rourke, Hebert – Cormier, Morin

Stadion

TD Garden, Boston

VIDEO: Sestřih utkání Boston - NY Islanders

VIDEO: Rvačka Stromea s Krugem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud