26. února 2015 • 06:38

Vítězná série Devils skončila, Sekáčovi se premiéra nevydařila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Vítězná série hokejistů New Jersey v NHL skončila. Po čtyřech výhrách v řadě prohráli Devils ve středečním duelu s Calgary 1:3. Premiéra v novém dresu se nevydařila útočníkovi Jiřímu Sekáčovi. Jeho Anaheim prohrál doma s Ottawou 0:3, český hokejista strávil na ledě téměř 15 minut a jednou vystřelil na bránu.



Skóre večera načal v 18. minutě domácí kanonýr Mike Cammalleri a "Ďáblové" těsný náskok hájili až do poslední minuty druhé třetiny. Čtrnáct sekund před jejím vypršením však vyrovnal Curtis Glencross a hned pětatřicet sekund po startu třetí části hry dostal Flames do vedení Sean Monahan, jenž potrestal vyloučení Jona Merrilla ze samého konce prostřední dvacetiminutovky.

Výhru Calgary pak potvrdil v poslední minutě trefou do prázdné branky při power-play T. J. Brodie. Kanadský celek tak přerušil šňůru tří porážek a v tabulce Západní konference se vyhoupl na poslední osmé postupové místo do play off o bod před Minnesotu.

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - Calgary

"Získali jsme dva body, které jsme nutně potřebovali," konstatoval brankář Karri Rämö, který pochytal 26 z 27 střel. V brance se objevil druhý den po sobě, v úterý pustil rovněž jeden gól při prohře 0:1 s New Yorkem Rangers. "Vím, že jsem chytal v úterý, ale trenér se mě před zápasem zeptal, jak se cítím, a já řekl, že OK. Fyzicky i psychicky jsem byl připravený. Ale teď jsem unavený," přiznal.

Osmadvacetiletý finský gólman předvedl několik klíčových zákroků. Nejvíc ho zaměstnal Jaromír Jágr, který dostal na ledě o trochu více prostoru než v posledních utkáních (odehrál 15 minut a 55 sekund) a hned pětkrát vypálil na branku. Nicméně neuspěl a už v osmém utkání po sobě vyšel bodově naprázdno.

"Všichni jsme dnes moc chtěli vyhrát. Byl to pro nás velmi důležitý zápas a teď jsme hodně zklamaní," uvedl brankář New Jersey Cory Schneider. "Udělali jsme pár chyb, oni taky. Ale ty dva góly na přelomu druhé a třetí třetiny nás zlomily. Bohužel někdy prohrajete, i když hrajete dobře," dodal.

Sekáč první zápas prohrál

První zápas po přestupu z Montrealu sehrál v dresu Anaheimu útočník Jiří Sekáč, "Kačeři" ale prohráli před domácími fanoušky s Ottawou 0:3. Sekáč odehrál čtrnáct a půl minuty a byl na ledě u druhého inkasovaného gólu v druhé třetině.

Asistenci u třetí branky, která padla při power play domácích, si připsal Milan Michálek. Bodoval tak ve čtvrtém z posledních pěti zápasů, v nichž dohromady zaznamenal osm bodů za tři góly a pět asistencí. Ottawa vyhrála třetí zápas za sebou a znovu na tom měl lví podíl brankář Andrew Hammond, jenž si díky 25 zákrokům připsal premiérové čisté konto v NHL.

Sedmadvacetiletý gólman přitom až do minulého týdne neměl v zámořské soutěži odchytaný jediný zápas. Při zranění Craiga Andersona a Robina Lehnera však dostal příležitost a chopil se jí znamenitě - vychytal výhry proti Montrealu, Floridě i Anaheimu, přičemž dohromady pustil jen tři góly z 91 střel.

Malkin hvězdou proti Capitals

Ve třetím středečním zápase zvítězil Pittsburgh ve Washingtonu 4:3. Hvězdou utkání se stal ruský útočník Jevgenij Malkin, který přihrál na tři góly Penguins. "Tučňáci" si tak aspoň částečně napravili reputaci ve vzájemných zápasech poté, co prohráli všechny tři předchozí duely v letošní sezoně s celkovým skóre 1:10.

Marc-Andre Fleury si dokáže brankoviště ohlídat sám. Ránu schytal Joel Ward z Washingtonu.Foto ČTK/AP

"Jednoduše jsme se potřebovali zlepšit. Myslím, že jsme až do dneška nedokázali proti nim podat kvalitní výkon," uvedl kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, který ve 24. minutě v přesilové hře zvýšil na 3:1. "Povedly se nám první dvě třetiny, zvládali jsme přesilovky i oslabení a snad teď máme na čem stavět," dodal kanadský útočník.

Výsledky:

New Jersey - Calgary 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 18. Cammalleri - 40. Glencross, 41. Monahan, 60. Brodie. Střely na branku: 27:26. Diváci: 13.662. Hvězdy utkání: 1. Monahan, 2. Rämö (oba Calgary), 3. Cammalleri (New Jersey).

Washington - Pittsburgh 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Branky: 20. Carlson, 45. Brouwer, 57. Ovečkin - 8. Hörnqvist, 19. Sutter, 24. Crosby, 48. Kunitz. Střely na branku: 24:26. Diváci: 18.506. Hvězdy utkání: 1. Malkin (Pittsburgh), 2. Carlson, 3. Chimera (oba Washington).

Anaheim - Ottawa 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: 11. Condra, 24. Zibanejad, 60. Turris (Michálek). Střely na branku: 25:34. Diváci: 16.673. Hvězdy utkání: 1. Zibanejad (Ottawa), 2. Gibson (Anaheim), 3. Karlsson (Ottawa).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud