Martin Tomaides
25. února 2015 • 13:06

Fanoušci v Montrealu se zlobí. Výměna Sekáče? Nechali jsme se oškubat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nelibě nesou fanoušci Montrealu výměnu českého útočníka Jiřího Sekáče. Usměvavé křídlo si u Canadiens rychle oblíbili, pro jeho kličky, pro jeho hru do těla, pro jeho chuť hrát za tradiční tým. Jenže v poslední době nefungovalo nasazování dvaadvacetiletého borce podle představ, naskakoval ve čtvrté lajně, nebo vůbec. A teď už je hráčem Anaheimu Ducks.



"Bude z něj skvělý hokejista. Nechápu, jak si dokázal tak rychle zvyknout na naše úzké kluziště. Já když nastupoval v Evropě, přišlo mi, že bruslím někde na oceánu," řekl před pár týdny klíčový střelec Montrealu posledních sezon Max Pacioretty.

A když Sekáč 12. prosince z netradiční kličky zakončil do sítě šampionů z Los Angeles, rozpovídal se zase spoluhráč Brendan Gallagher. "P.K. Subban dal letos hezký gól proti Coloradu, ale tenhle byl hezčí. Myslím, že náš nejhezčí v této sezoně," chválil mladý parťák.

V hokejově vášnivém Montrealu nikomu nic neuteče, hráči jsou monitorování téměř všude a český blonďák si získával stále větší oblibu, i když hrál pořád méně. Fanoušky drsné hry potěšil když usadil nepřítele Milana Lucice z Bostonu na led poté, co ho divoch Bruins chtěl sám sestřelit. Na Utkání hvězd zase udělal radost několika malým fanouškům, když po tréninku prý jako jediný zastavil svůj vůz a podepisoval se. No a v úterý přišel šok. Výměna.

"Jiří je šikovný a rychlý a výborně pracuje v rozích. Ale my jsme hledali spíš někoho, kdo se nebude bát chodit do míst, kde to bolí. Devante není takový rychlík, ale jeho parametry se nám velmi líbí," řekl GM Montrealu Marc Bergevin o nové akvizici Devante Smith-Pellym, Afroamerickém útočníkovi, který se čtvrtým rokem snažil prosadit do sestavy kalifornského týmu.

Sám Sekáč potvrdil, že odchod pro něj znamenal menší šok. Před sezonou si dlouho a pečlivě vybíral, kam zamíří a teď taková změna. "Jsem rád, že jsem mohl být součástí této organizace. Měl jsem se tu skvěle a hodně jsem se naučil. Ale teď je čas jít dál. Vím, že Anaheim má skvělý tým, snad dobře zapadnu," řekl už smířeně pro NHL.com.

Fanoušci Canadiens nesli odchod mladíka celkem nelibě. První reakce na sociální sítí Twitter zahrnovaly výhradně výsměšné či poněkud ostřejší akronymy LOL a WTF. V diskuzích v hokejových fórech se pak vyjadřovali podstatně podrobněji.

"Pěkně hloupý trejd. Smith-Pelly je výborný, ale vyměnit Sekáče? To je hodně šokující," napsal na populární fanouškovské fórum hfboards.com jeden z hodně tradičních diskutérů.

VIDEO: Sekáčův parádní gól do sítě Kings

Velmi často pak padal výraz "oškubat", přesně tohle se sebou prý Canadiens nechali udělat. Montreal prý zesílil, jenže po hokejové stránce vyhráli trejd v Anaheimu. Navíc Sekáčem by mohli nahradit Matta Beleskeyho, svého druhého nejlepšího střelce v tomto ročníku, který se nedávno zranil.

"Gratulace do Anaheimu. Právě jste získali šikovného hokejistu, poctivého na obou stranách kluziště, s pořádnou porcí talentu, který téměř nechybuje a je perfektně stavěný," napsal další z fanoušků, vedený pod přezdívkou FireBergevin.

Další hokejoví fanoušci spíš v trejdu vidí změny, které se chystají. Montreal by prý ještě mohl přivést Joffreyho Lupula z Toronta, odvážnější tipují, že klub dělal prostor pro Jaromíra Jágra. Změnu za všechny ale shrnul americký fanoušek s přezdívkou Satastic:

"Panejo. Tohle se fanouškům v Montrealu moc líbit nebude."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud