22. března 2015 • 17:00

Bizarní gól: Brankář Arizony chyboval a trefil soupeře do zadnice

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Gólman Arizony Mike Smith proslul v NHL vytříbenou prací s hokejkou. Jezdí za branku, rozehrává, pomáhá obráncům. V říjnu 2013 dokonce vstřelil při power play Detroitu branku. V nočním klání s Pittsburghem to ale kanadský brankář se sebevědomím přepískl.



Až do 29. minuty držela Arizona, druhý nejhorší tým NHL, nad jedním z kandidátů na Stanley Cup překvapivé vedení. Pak ale Smith sjel za branku pro nahozený kotouč a ve snaze rozehrát jej napálil přímo do před brankou stojícího Brandona Suttera.

VIDEO: Podívejte se na velkou minelu brankáře Arizony

"Takový gól jsem opravdu v životě nedal. Jen jsem se snažil krýt si obličej, když vyhazoval. Že mě trefil do zadku je hodně kuriózní," smál se po zápase centr Penguins.

Bizarní branka sebrala hokejistům Coyotes vítr z plachet a s Pittsburghem prohráli 1:3. "Beru to na sebe. Vedli jsme a já v maximálně nevhodný moment předvedl takovouto chybu. Myslel jsem, že má více času, ale všichni viděli, jak to dopadlo," zpytoval svědomí majitel zlaté medaile z olympiády v Soči.

Pro čin bývalého brankáře Dallasu a Tampy neměl pochopení ani trenér Arizony Dave Tippett. "Bylo to tragické rozhodnutí. Měl volného obránce, kterému mohl puk sehrát. Byla to zkrátka jedna z těch chyb, které byste chtěli vzít okamžitě zpátky."

Kromě Smithova zaváhání může kouče Coyotes mrzet i tristní produktivita. Jeho svěřenci skórovali jednou a méně v deseti z posledních třinácti zápasů. Jen jedna výhra ze šestnácti utkání přikovala Arizonu na předposlední místo celé NHL, horší je jen Buffalo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud