13. května 2015 • 09:20

Rozhodující moment utkání? Palátův gól, chválí kapitán Stamkos

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Znovu po čtyřech letech se hokejisté Tampy Bay dokázali propracovat mezi nejlepší čtveřici NHL. V úterý ukončili sezonu Montrealu, vyhráli sérii 4:2 na zápasy a mohou narozdíl od kanadského soupeře dál snít o Stanley Cupu. A rozhodující moment důležitého šestého utkání série? "Podle mě to byl Palátův gól na 3:0," chválil českého univerzála kapitán Steven Stamkos.



Tampa měla před dnešním utkáním tak trochu nůž na krku. V sérii s Canadiens už vedla 3:0, jenže tým kolem vynikajícího brankáře Careyho Price se vzepjal, stáhl stav na 2:3 a chtěl sedmý duel, ve kterém by měl podporu domácího publika. Ale nevydařilo se. Kvůli chybám i nevyužitým šancím.

"Pořád stejná písnička. Měl jsem tutovku, měl jsem ji dát. Mohli jsme vést. I Gallagher mohl skórovat. Místo toho se prosadili oni a hráli, co potřebovali. Snažili jsme se je ještě zatlačit od druhé třetiny, ale nešlo nám to, jak bychom si představovali," řekl Plekanec.

Hráči Lightning děkují fanouškům, zklamaná dvojka Dustin Tokarski už může myslet na dovolenou.Foto Reuters / Reinhold Matay-USA TODAY Sports

Ten byl navíc i nešťastníkem při první gólové situaci Lightning. Nepodařilo se mu odpravit z pásma skákavý kotouč, ten přebral Ondřej Palát, naservíroval ho před bránu Canadiens a tam ho tečoval Kučerov. V 16. minutě tak domácí vstřelili důležitý první gól. A od něj se odvíjel i zbytek duelu.

Hostující gólman Carey Price si po zápase postěžoval, že klub dostatečně nepodržel, ale Plekanec naopak adepta na Vezina Trophy hájil. "Byl výborný, určitě jsme neprohráli kvůli němu, držel nás celou sezonu a byl naším nejlepším hráčem," řekl spolupracovníkovi cas.sk Igoru Telekymu útočník Canadiens.

Větší radost byla samozřejmě v druhé šatně. Montreal v loňském play off tým ze státu Florida vyřídil hladce 4:0 na zápasy, letošní odveta byla tedy veleúspěšná. K postupu mezi nejlepší čtyřku pomohl i výkon "trojčat" Paláta, Kučerova a Johnsona, kteří už v play off nasbírali celkem 31 bodů.

"Však je to i poznat, my se zkrátka na ledě vidíme, ani na sebe nemusíme mluvit. Automaticky dáváme puky tam, kde víme, že ti druzí budou a funguje to," vykládal spokojený Palát o společné chemii se svými parťáky z útoku.

Vítězství slaví i čtyřiadvacetiletý obránce Andrej Šustr, který je třetím nejlepším mužem v klubu ve statistice +/- s šesti kladnými body. "Postoupit, to je výborný pocit, hlavně s touhle partou. Hrajeme dobře celý rok a teď se to konečně vyplácí," sdělil obránce Šustr.

Na Tampu tak čeká noční vítěz sedmého duelu mezi NY Rangers a Washingtonem. Vybírat si? To není nutné. "Tady už se to nedá, každý tým, který se dostane tak daleko, je dobrý," ví Šustr.

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - Montreal

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 01:30
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
4:1
ONLINE
13. května
01:30
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 15:35. Kučerov, 25:12. Stamkos, 38:56. Palát, 57:59. Kučerov

Hosté: 55:03. Pacioretty

Sestavy

Domácí: Bishop (Vasilevski) – Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Šustr, Carle – Audy-Marchesseult, Stamkos, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Paquette, Filppula, Boyle – Brown, Namestnikov, Morrow

Hosté: Price (Tokarski) – Subban, Markov, Petry, Jemelin, Beaulieu , Gilbert – Gallagher, Plekanec, Pacioretty – Weise, Desharnais, Galchenyuk – Perenteau, Eller, Prust – Smith-Pelly, Flynn, De La Rose

Rozhodčí

Rooney, Sutherland – Murphy, Sharrers

Stadion

Tampa Bay Times Forum, Tampa

Návštěva

19 204 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud