15. června 2015 • 13:56

Kučerov nejistý. Rozloží se před klíčovou bitvou nejlepší útok play off?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tu naprosto nejméně vhodnou chvíli se Tampě rozpadl útok nadaných mladíků. V 6. minutě pátého finálového utkání během stavu 2:2 na zápasy skončil po zmatku v brankovišti Chicaga a následném pádu útočník Nikita Kučerov přilepený ramenem na jedné z tyček a zápas pro něj byl rázem pasé. Lightning prohráli 1:2 a v pondělí tak budou muset čelit přímému konci.



Ruský střelec strávil celou sezonu po boku kamarádů Tylera Johnsona a Ondřeje Paláta a všichni tři dohromady vytvořili jednu z nejúdernějších formací celé sezony NHL. V základní části nevynechal ani jeden zápas, proto rázem tradičně kompaktní výkon útočné formace dostal nepříjemnou trhlinu.

VIDEO: Zranění Kučerova z pátého zápasu

"Kučerov je velkou součástí naší úspěšné sezony. Velmi důležitý hráč pro týmovou ofenzivu, snad se vrátí," chválil kapitán Steven Stamkos a nemohl vyjmenovat lepší důvody.

Vyřazovací část jedenadvacetiletému Rusovi vážně sedí. S deseti góly je druhým nejlepším hráčem, s dvaadvaceti body zaujímá v lize stejnou pozici. Navíc zvládl napálit tři vítězné trefy, z toho dvě v prodloužení.

Jeho stav je v tuhle chvíli nejistý, trenér Jon Cooper celou situaci trochu přirovnává ke zranění brankáře Bena Bishopa ve třetím utkání. "Na zápas s námi odletěl, ale plánujeme zase pouze dobrovolný trénink, takže podle toho těžko posoudíte, jestli naskočí do utkání, nebo ne," vykládal pro NHL.com Cooper.

Zranění mladého křídla vyplynulo z nevydařené rozehrávky brankáře Coreyho Crawforda. Nahozený puk zpoza vlastní brány trefil soupeře, který rázem mířil do brány, jenže brankář Chicaga byl rychlejší a Kučerov přes něj v brankovišti přepadl. A ramenem narazil do brány, která se bohužel pro něj neposunula...

"Ale i tak je dobře, že jsme si dokázali poradit bez něj," řekl Stamkos. "Samozřejmě každý z nás doufá, že se vrátí, pokud ale nebude moci hrát, máme hráče, kteří ho dokáž zastoupit. Ve výhru stále věříme," dodal kapitán mužstva, který zatím ve finále zaznamenal jedinou asistenci.

Ale i přes dvě prohry v řadě a oprátku těsně utaženou kolem krku nikdo v týmu z floridského poloostrova nepochybuje o tom, že Tampa zápas vyhraje a rozhodovat bude až sedmý zápas ve středu. "Byla to úžasná jízda a ještě není konec," burcuje Cooper.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud