27. června 2015 • 19:35

Spasitel č. 4. Nikdo ode mne nečeká víc než já, nebojí se nový Crosby

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřikrát za posledních šest let vybíral při draftu NHL Edmonton jako první. Tři chlapíci s nadšením navlékli dres s ropnou kapkou, ukázali chrup do fotoaparátů a sešli ze schůdků obtěžkáni nelehkým úkolem. Vrátit Oilers do bojů o Stanley Cup. Tyler Hall, Ryan Nugent-Hopkins ani Nail Jakupov zatím neuspěli, teď vítají dalšího pomocníka. Supertalenta Connora McDavida, jedničku letošní dražby talentů.



Osmnáctiletý forvard je pro své ofenzivní schopnosti přirovnáván k Sidney Crosbymu. Chcete důkaz? McDavid v OHL letos nastoupil k 47 zápasům a zaznamenal neskutečných 120 bodů (44+76). Celkem si za tři sezony připsal 166 startů a posbíral 285 bodů.

"Jak se cítím? Bylo to ještě lepší, než jsem očekával. Nevěděl jsem, jaké pocity přijdou. Nebyl jsem ani moc nervózní, spíš nedočkavý. A hodně moc vzrušený,” popisoval pro nhl.com McDavid své rozpoložení při draftu.

VIDEO: McDavid a jeho chvíle slávy při letošním draftu

Rodák z kanadského Richmond Hillu, který má ve vitrínce mimo jiné zlato z MS osmnáctek i dvacítek ze začátku letošního roku, byl na pozici prvního hráče draftu dlouhodobě obrovským favoritem. A očekávání se vyplnila.

Pro tápající organizaci Oilers, která čeká na Stanley Cup od roku 1990 a už devětkrát za sebou si nezahrála v play off, šlo o jasnou volbu. "Je to mimořádný talent, jsme nadšeni, že jsme ho získali,” pýřil se štěstím generální manažer Oilers Peter Chiarelli, který zamířil do Edmontonu po vyhazovu z Bostonu.

"Má vlastní očekávání od sebe samého převyšují všechna ostatní, co na mě všichni okolo nakládají. Je to ale něco, čeho se nemůžu obávat, je to výzva,” prohlásil McDavid, kterého teď čeká ostrý fyzický dril. "Je třeba být mnohem mohutnější, silnější a rychlejší. Tady už se hraje proti chlapům," uzavřel McDavid, spasitel Edmontonu s pořadovým číslem 4.

Gary Bettman pronesl úvodní slovo a draft do NHL mohl začít. První volil Edmonton
Gary Bettman pronesl úvodní slovo a draft do NHL mohl začít. První volil Edmonton

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud