13. srpna 2015 • 04:57

Nové masky v NHL: Mrázkův robot, Batman z Lega i bývalý parťák

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Pohled na některé nové masky pro příští ročník.Pohled na některé nové masky pro příští ročník.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Léto je stále v plném proudu a do začátku nového ročníku NHL zbývá ještě 55 dní, ale to neznamená, že dění v zámořském hokeji úplně stojí. Milovníci brankářů a malířského umění na jejich maskách mohou průběžně sledovat, s jakými výtvory vstoupí do nové sezony jejich oblíbenci. Nové dílo už představil například Pekka Rinne či Frederik Andersen, na cestě je i helma pro Petra Mrázka. Jak se vám líbí?

  • Pekka Rinne (Nashville)

    Pekka RinneFoto Twitter.com/@artofdave

    Dlouholetá jednička Nashvillu a jeden z nejlepších brankářů soutěže chystá pro své soupeře pěkně zuřivé vzezření. Autor masky David Gunnarsson se na přání klienta inspiroval filmem Šílený Max, část masky navíc udělal fosforeskující ve tmě.

  • Carey Price (Montreal)

    Carey PriceFoto Twitter.com/@artofdave

    Strážce montrealské svatyně a hvězda uplynulé sezony NHL zůstal u tradičního klubového loga a Gunnarsson si pohrál spíše s malými detaily. Všechno zůstalo v nádechu staré školy.

  • Cam Talbot (Edmonton)

    Cam TalbotFoto Twitter.com/@CCMHockey

    Nejnovější brankářská akvizice Edmontonu zůstává podobně jako Price spíše u střídmého vzhledu. Jeho divokou masku z Rangers, která upomínala na kultovní snímek Krotitelé duchů, vystřídalo logo a týmové barvy. Přesto je maska dynamická a nevypadá nudně.

  • Marc-Andre Fleury (Pittsburgh)

    Marc-Andre FleuryFoto Twitter.com/@CCMHockey

    Maska jedničky draftu z roku 2003 zůstala v podobném designu jako v letech předchozích. Podobné zůstávají i květy na boku, které mají připomínat jeho přezdívku "flower".

  • Henrik Lundqvist (NY Rangers)

    Henrik LundqvistFoto Twitter.com/@artofdave

    Král Henrik zvolil možnost cestování časem a vrátil se ke chromované mřížce. "Doufám, že se vám líbí," napsal si na svůj Instagram. No, vypadá parádně!

  • Eddie Läck (Carolina)

    Eddie LäckFoto Twitter.com/@artofdave

    Švédský brankář byl z Vancouveru v létě vyměněn do Caroliny, ale jednu vzpomínku si sebou do nového působiště nese. Sedmadvacetiletý šprýmař měl velmi dobrý vztah s dalším exgólmanem Canucks Robertem Luongem a nechal si ho tak vyobrazit na zadní část helmy. Celý příběh si přečtěte ZDE.

  • Frederik Andersen (Anaheim)

    Frederik AndersenFoto Twitter.com/@artofdave

    Lego Duckman! Parádní dílo pro dánského gólmana, z jehož země pochází oblíbená dětská stavebnice. Gólman Anaheimu je samozřejmě jejím velkým fanouškem, proto se rozhodl vzdát takto hračce čest.

  • John Gibson (Anaheim)

    John GibsonFoto Twitter.com/@artofdave

    Další mladý brankář Ducks se vydal stylem retra. Gibson pomocí pixelů vzpomíná na staré počítačové hry a přidal i logo Mighty Ducks, které klub nosil ještě před lety.

  • Devan Dubnyk (Minnesota)

    Devan DubnykFoto Twitter.com/@artofdave

    Nečekaný hrdina Minnesoty z loňské sezony se drží své klasiky. Už v dětství dostal díky své výšce přezdívku "žirafa" a od juniorských let ji nosí pravidelně i na svých maskách. Ta nejnovější u Wild nebude výjimkou.

  • Petr Mrázek (Detroit)

    Petr MrázekFoto Twitter.com/@artofdave

    Český brankář a autor nejlepšího zákroku uplynulé sezony si s motivy na masce rád hraje. Často se na jeho helmě vyskytovala postavička Petera Griffina z animovaného seriálu Griffinovi, ale na jedné z jeho vánočních edic byl i parádní sněhulák. Z nejnovějšího kousku byla zatím odhalena pouze ochutnávka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud