10. července 2015 • 11:26

Kámoši jak hrom. Zmalovaný Luongo pomůže exparťákovi z masky

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rok společného angažmá ve Vancouveru dal vzniknout silnému přátelství. Cesty brankářů Eddieho Läcka a Roberta Luonga už se sice rozešly, oba omaskovaní muži na sebe ale myslí dál. Švédský gólman si jako vzpomínku na skvělé časy dal slavnějšího kolegu vyvést na masku.



Je to tradice. Trend i souboj každý rok vymyslet něco nového, čím předčít ostatní kolegy brankáře. Airbrush, malování na masky, se těší v NHL maximální oblibě, každý gólman startuje nový ročník v novém designu nebo mutaci stávajícího. Eddiemu Läckovi bude příští rok z masky pomáhat bývalý kolega Roberto Luongo.

Švédský gólman byl koncem června vyměněn z Vancouveru do Caroliny za dvě volby draftu, do transferu plnil u Canucks převážně roli náhradníka. V letošní sezoně kryl záda Ryanu Millerovi, který se ale zranil, část ročníku 2013/14 pak jistil kanadského bombarďák Luonga.

A s dvojnásobným olympijským vítězem a mistrem světa z Prahy 2015, který ve Vancouveru lapal osm let a plnil i roli kapitána týmu, si Läck maximálně sedl. Chodili spolu na večeře, rodiny pořádaly společné dýchánky a grilování. Jev u rivalů, kteří se snaží uzmout jedno místo mezi tyčemi, hodně zvláštní. Přátelství neodvál ani Luongův trejd na Floridu, ke kterému došlo v březnu 2014.

“Když jsem vymýšlel nový motiv, hned jsem si vzpomněl na Roberta. Jdu do nového týmu, ale chtěl jsem mít na masce něco dobře známého,” odtajnil důvody podoby masky na svém twitterovém účtu Läck, který v příští sezoně zkusí vrátit do Caroliny play off. O místo na slunci se popere s Camem Wardem, který Hurricanes vychytal v roce 2006 Stanley Cup.

 

“Cítím, že jsem se ještě maximálně nevydal, že můžu být mnohem lepší,” vábil fanoušky Caroliny na své kvality Läck v prvním rozhovoru v novém působišti. “Nikdy nejsem se sebou spokojený, snažím se zlepšovat, jsem připraven vrátit do města boje o Stanley Cup,” zavázal se 27letý Švéd.

A jak na jeho tweet s maskou reagoval vyhlášený srandista Luongo? Po svém, Läckovi vytvořil ještě vhodnější motiv. Při první konfrontaci obou kamarádů, ke které dojde 13. Října a půjde o třetí zápas obou týmů v novém ročníku, bude jistě veselo.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud