10. listopadu 2015 • 11:42

KŘUP?! Palátovi soupeř prošlápl nohu, ze hry bude přes měsíc

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bodová produkce pod očekávání, následný rozpad jeho lajny a nyní zranění. Nepříliš vydařený vstup Ondřeje Paláta do nového ročníku NHL završil víkendový zápas s Minnesotou (0:1), ve kterém mu protihráč přisedl levou nohu.



Operace? Údajně nebude potřeba. Klub kolem vážnosti újmy mlží a uvádí tradiční formulku: Zranění v dolní části těla. List Tampa Bay Times má za to, že poraněný je kotník.

Palátovu nohu v pondělí zdobila ortéza. "Samozřejmě že mě to štve, nehrát a nemoci pomoci klukům. Je to pech," uveřejnil komentář 24letého útočníka oficiální twitterový účet Tampy.

"Když mi na nohu spadl, nevypadalo to rozhodně dobře. Cítil jsem velkou bolest," přiznal Palát pro klubovou televizi.

VIDEO: Podívejte se na na zranění Ondřeje Paláta

Ze hry by měl být autor sedmi bodů (2+5) v 16 utkáních letošní sezony tři až pět týdnů. Trenér Lightning Jon Cooper se strachuje, že by mohl absentovat i déle. "Když vidíte někoho, jako je on, takto odcházet z ledu, není to nijak povzbudivé. Nikoho nechcete ztratit, ale právě on je velkou oporou našeho týmu," smutnil Cooper, který před časem Palátovu formaci roztrhl.

Tzv. "trojčata", lajna ve složení Palát, Kučerov a Johnson, měla na svém kontě jen sedm branek a potřebovala nový impuls. Palát se tak od 5. listopadu zařadil do první formace ke kanonýrovi Stevenu Stamkosovi a Ryanu Callahanovi. Mezi dvojici Johnson - Kučerov pak zaparkoval Alex Killorn.

"Nefungovalo to, tak nás roztrhli," stručně tehdy vysvětloval pro tampabay.com Cooperův tah Palát. Odchovance Frýdku-Místku nahradí v týmu Tampy 28letý Kanaďan Mike Blunden z farmy v Syracuse. "Máme dostatečně silný tým na to, abychom se s Palatovým zraněním vypořádali," nepochybuje centr Brian Boyle.

A pravdivosti jeho tvrzení napoví už noční zápas, kdy Tampa změří síly s Buffalem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud