5. listopadu 2015 • 12:53

Trojčata šla od sebe. Palát: Teď to nefungovalo, změna byla potřeba

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi průměrný start Tampy Bay do nové sezony zapříčnil rozdělení nejprodutkivnější formace ročníku uplynulého. Ondřej Palát - Tyler Johnson a Nikita Kučerov si vysloužili přezdívku "trojčata" a byli výrazně podepsaní pod postupem Lightning až do finále Stanley Cupu. Teď ale zdá se potřebují nový impuls, stejně jako celý tým.



Šampioni mívají po sezoně většinou lehkou sportovní kocovinu. Přestávka mezi úspěšným koncem starého a začátkem nového ročníku pro ně je o dost kratší, než pro ostatní. Léto je plné oslav a radosti a i ta motivace přece jen může po konečném vítězství maličko klesnout.

Ještě těžší to ale často mívají poražení finalisté. I oni dokázali urazit stejně dlouhou cestu, o to větší je ale rána z neúspěšného konce. Tampa Bay Lightning zatím nejsou tím bleskem, který ničil ještě nedávno své soupeře. Pořád mají gigantický potenciál, ale 14 bodů ze stejného počtu utkání je dost průměrných.

Proto se odhodlal trenér Jon Cooper k razantnímu kroku, rozdělit svou údernou formaci, která zatím vstřelila pouze 7 branek. "To víte, už je nová sezona. Tvář našeho mužstva už je zase jiná, než byla. Snažíme se, aby to fungovalo. Kluky jsme párkrát rozházeli v předchozích zápasech a šlo to," vysvětluje změny Cooper.

Palát se zařadil do první formace ke kanonýrovi Stevenu Stamkosovi a Ryanu Callahanovi. Mezi dvojici Johnson - Kučerov pak zaparkoval Alex Killorn. "Nefungovalo to, tak nás roztrhli. Občas je to fajn, zase je nějaká změna. Navíc dokud vyhráváme, tak to neřeším," vysvětloval pro tampabay.com Palát.

I když už jsou tito tři od sebe, Tampa jejich body nutně potřebuje. A hlavně góly. Palát má zatím dva, střelec Kučerov čtyři a tvůrce hry Johnson se poprvé trefil až ve třináctém utkání sezony. Sám ale věří, že teď protrhl smůlu.

"S gólem se vrací sebevědomí a přichází obrovská úleva. Člověk se uklidní, a to se pak hraje ten nejlepší hokej," řekl Johnson.

Statistiky mluví pro něj. Před rokem se také poprvé trefil až ve dvanáctém utkání, no a zakončil ji s devětadvaceti góly...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud