11. listopadu 2015 • 13:40

Gudas pěstuje knír a ničí soupeře. Proti Coloradu zbořil hned tři

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jedno jak, je jedno za jaké situace, často i s použitím nedovoleného zákroku. Jezdit na ledě kolem Radko Gudase je nebezečné a střet s ním je jako rána elektickým proudem. Rychlý, nečekaný a bolestivý. V noční bitvě jeho Philadelphie proti Coloradu (0:4) se o tom přesvědčilo hned několik soupeřů. Poslední, co viděli, byl asi Gudasův čerstvě pěstovaný knír.



Ligová tabulka rozdaných hitů mluví jasně. Flyers mají v tomto ohledu ve svém středu jednoho z nejaktivnějších borců soutěže. Nestává se, aby Gudas nerozdal v zápase aspoň čtyři hity. Celkem jich má ve dvanácti odehraných zápasech hned 63 a je čtvrtým nejaktivnějším srážečem v NHL.

Proti Avalanche trefil některého ze soupeřů hned šestkrát a obecně se předvedl značně agresivní hrou. Jeden ze soupeřů musel dokonce po střetu s českou horou svalů na krátkou chvíli do šaten.

Tím nešťastníkem byl útočník Blake Comeau, který byl ve špatnou chvíli na špatném místě. Český obránce totiž chtěl trefit Carla Söderberga, který se zrovna řítil středním pásmem. Jenže Comeau se připletl do cesty a inkasoval od Gudase pěkně ošklivou ránu jeho bokem. Vše se obečlo bez trestu.

VIDEO: Comeau střet s Gudasem nečekal

Ale Söderbergův čas také přišel. V 41. minutě se snažil vydolovat kotouč z brankoviště Michala Neuvirtha, ale reprezentační zadák ho zápasnickým chvatem zneškodnil. Tentokrát už dvě trestné minuty vyfasoval.

VIDEO: Söderberga sejmul zákrokem z jiného sportu

Hosté přesilovou hru díky bijci Cody McLeodovi využili a zvýšili na 4:0. Skóre zápasu uzavřeno. Zrzavý bourák se tak Čechovi pomstil. I jeho totiž Gudas sestřelil, v první třetině ho poslal parádním bodyčekem na led.

VIDEO: Gudas přimáčkl McLeoda na mantinel

Zatímco fanoušci ve Philadelphii jeho styl hry mají rádi a na sociálních sítích se jeho hity baví, ne všichni sdílí stejný názor. Třeba jedna ze zámořských celebrit, americký herec David Boreanaz, se jasně vyjádřil na Twitteru. "Musíš být lepší," vzkázal mu velký hokejový milovník.

To musí celá Philadelphia...

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 11. • 01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
0:4
ONLINE
11. listopadu
01:00
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche
Góly

Domácí:

Hosté: 00:57. Iginla, 20:24. Duchene, 23:44. Duchene, 42:04. McLeod

Sestavy

Domácí: Neuvirth (Mason) – Del Zotto, Streit "A", N. Schultz, L. Schenn, Manning, Gudas – Read, Couturie, Simmonds "A" – Raffl, C. Giroux "C", Voráček – Gagner, B. Schenn, Lecavalier – Vande Velde, Laughton, White

Hosté: Berra (Varlamov) – Beauchemin, E. Johnson, Holden, Barrie, Stuart, Gormley – Landeskog "C", MacKinnon, Duchene – McLeod "A", Söderberg, Iginla "A" – Comeau, Grigorenko, Everberg – Martinsen, Street, Skille

Rozhodčí

Charron, Kimmerly – Nansen, Murphy

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18.587 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Colorado

Radko Gudas si teď pěstuje knír. Radko Gudas si teď pěstuje knír.Foto Repro: NHL.com

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud