13. listopadu 2015 • 08:28

Chytil ho do pasti. Jágr se šťouchal s o 24 let mladším, soupeř pykal

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Nestává se často, aby se Jaromír Jágr nechal na ledě rozhodit. Když chce, umí se ale i on pěkně ohnat. Proti Buffalu se ho pokusil rozhodit talentovaný hostující sígr Jack Eichel, ale český hokejista se nedal a uštědřil mu menší políček. Američan oplácel a skončil na trestné lavici.



Z pohledu historie to byl dost netradiční souboj. Jágr válel v NHL dávno předtím, než se letošní dvojka draftu vůbec narodila. Zatímco kladenský rodák vytvářel rekordy, vyhrával Art Ross Trophy a bojoval v národních barvách, Eichel rostl v jednu z hvězd budoucnosti.

Povídá se o něm, že sebevědomí má na rozdávání. A že by vlastně vůbec nebylo na škodu, kdyby nějaké opravdu daroval... Jack Eichel je ale také velmi dobrý hokejista a v Buffalu to pomalu ukazuje. Jágr ho nachytal velmi šikovně, nechal se podrazit, i když jen on sám ví, jestli pád na led byl nutný.

VIDEO: Eichel s Jágrem a jejich souboj

Útočník Panthers o chvíli později mohl klidně na svého soka vypláznout jazyk, Eichel totiž putoval na lavici hanby. Nakonec se ale radoval zástupce nastupující generace. Buffalo totiž trochu překvapivě zápas na ledě Panthers získalo v poměru 3:2 pro sebe.

Přitom Florida vyhrála na střely 38:18, jen ta produktivita... Mračil se kouč Gerard Gallant i gólman Roberto Luongo. Hlavně kvůli druhému gólu, který vstřelil obránce Cody Franson. "To jsem měl chytit, taková střela mi nesmí projít. Beru tady vinu na sebe," řekl pro Sun Sentinel.

Start nebyl od Panthers zase tak špatný, sice od poslední minuty první třetiny prohrávali, ale v půlce zápasu přišlo i díky asistenci Jaromíra Jágra na řadu vyrovnání skóre. Mimochodem pro Jágra šlo znovu o velký zápas. Odehrál totiž utkání číslo 1564 v základní části a na desátém místě historických tabulek vyrovnal legendárního beka Nicklase Lidströma. Radost z toho ale po zápase asi měl pramalou.

Historická tabulka odehraných zápasů:

1. Gordie Howe - 1767
2. Mark Messier - 1756
3. Ron Francis - 1731
4. Mark Recchi - 1652
5. Chris Chelios - 1651
6. Dave Andreychuk - 1639
7. Scott Stevens - 1635
8. Larry Murphy - 1615
9. Ray Bourque - 1612
10. Jaromír Jágr - 1564

V závěru se pak za stavu 2:3 domácí tým hodně snažil zlomit situaci a dostat hru do prodloužení, ale proti byl fantastický švédský nováček Linus Ullmark v bráně Sabres. Ten v poslední minutě čelil velkému závaru a vychytal parádní pokusy obránců Kulikova s Ekbladem.

"Jen jsem tam sebou tak plácal a doufal, že mě něco trefí. Naštěstí mám tak velkou hlavu a trefilo mě to do ní," smál se gólman, který ve svém šestém startu v lize pochytal 36 střel.

VIDEO: Výtečný Ullmark na konci tým držel

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 11. • 01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
2:3
ONLINE
13. listopadu
01:30
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
Góly

Domácí: 29:35. Huberdeau, 56:00. Trocheck

Hosté: 19:28. Gointa, 38:53. Franson, 43:38. Reinhart

Sestavy

Domácí: Luonog (Montoya) – Campbell (A), Ekblad, Mitchell (C) Gudbranson, Kulikov, Petrovic, – Huberdeau, Bjugstad, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Pirri, Bolland, Grimaldi – Howden, MacKenzie (A), Wilson

Hosté: Ullmark (Johnson) – Gorges (A), Ristolainen, McCabe, Pysyk, Colaiacovo, Franson – Moulson, O'Reilly (A), Gionta (C) – McGinn, Eichel, Ennis – Larsson, Girgensons, Reinhart – Legwand, Schaller, Foligno

Rozhodčí

Martell, Pochmara – Racicot, Kovachik

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

11 271 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Buffalo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud