22. listopadu 2015 • 14:45

Jágrovy chvíle v power play: Tyčka, pak věšák! A fanoušci bláznili

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle on prostě umí. Jaromír Jágr se čtyři zápasy gólově odmlčel, aby pak střelecky promluvil v pravou chvíli. Tou byla dlouhá power play Floridy v duelu s New York Rangers. Nejdříve v přesile šesti proti čtyřem snížil Aleksander Barkov na 3:4, aby pak necelé dvě minuty před koncem vyrovnal právě Jaromír Jágr. A téměř vyprodaná aréna (což nebývalo na Floridě zvykem) bouřlivě explodovala nadšením.



Panthers s jedním útočníkem navíc mačkají dvě minuty před koncem hvězdného soupeře v obranném pásmu. Jágr si najíždí mezi kruhy a svým typickým švihem trefuje tyčku Lundqvistovy branky.

Jeho spoluhráči ale nenechají Rangers vyhodit a Aleksander Barkov nachází Jágra v pravém kruhu. Nápřah, střela z první a gól! 109 vteřin před koncem je vyrovnáno 4:4 a téměř plná hala vestoje bouří.

Pro českou legendu to byl osmý gól v sezoně a v historickém žebříčku střelců už Jágrovi schází poslední zásah k tomu, aby dohnal čtvrtého Marcela Dionnea. Floridu mohlo mrzet, že dvě trefy v riskantní power play nedokázala přetavit ve výhru – v prodloužení pak rozhodl o bodu navíc pro Rangers probuzený střelec Rick Nash.

„I když jsme prohrávali o dva góly, hráli jsme skvělý zápas. Přesně takhle musíme hrát,“ těšil Jágra bojovný týmový duch.

„Máme dost kvalitních hráčů na to, abychom podobné výkony předváděli pořád. Dokázali jsme, že i proti jednomu z nejlepších týmů v lize si dokážeme vytvořit tlak, točit s pukem v útočném pásmu a vyhrávat souboje u mantinelu. Myslím, že jsme dnes měli i na vítězství," zalitoval jen třiačtyřicetiletý útočník.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud