8. prosince 2015 • 09:02

Vrbata už není nejhorší v NHL a ocenil čepice: Asi byly ve slevě

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest střel na branku, tři góly. Výhra Canucks a zastavení série pěti ústapádů v řadě. Co ale možná Radima Vrbatu po noční řeži s Buffalem (5:2) těšilo nejvíce? Díky hattricku a třem plusovým bodům už není ve statistice +/- nejhorší v NHL.



Trhalo to oči, byl to věru děsný pohled. Ve statistice účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných branek měl Vrbata do zápasu s Buffalem číslici -17. Za 26 zápasů, nikdo v lize nebyl horší.

"Cítím hlavně obrovskou úlevu. Ty góly mi snad pomůžou, mně i celému týmu. Nedaří se nám, jak bychom chtěli, tak snad se od toho odrazíme," citoval Vrbatu server nhl.com.

Ještě více zarážející je, že v desítce nejhorších v tabulce pravdy se nacházejí kromě Vrbaty ještě dva jeho spoluhráči. Obránce Yanick Weber (-11) a centr Bo Horvat (-13).

Nejhorší hráči dle pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech v NHL. (Ve zvýrazněném sloupci je statistika +/-) Nejhorší hráči dle pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech v NHL. (Ve zvýrazněném sloupci je statistika +/-)Foto NHL.com

Na tři góly stačilo šest střel

Kormidlovat do klidnějších vod začal Vrbata už v první třetině, kdy se trefil dvakrát. V 9. minutě dometl do branky puk po bekhendové střele Chrise Higginse, v 17. zase šikovně nastavil hůl do rány Dana Hamhuise. Díky krásné teči otočil Vancouver skóre zápasu na 2:1.

"Vždycky je super, když první nebo druhé střídání dáte gól. Uklidní vás to, ", těšilo 34letého útočníka. "Pak mi vyšla i teč a získal jsem pocit, že to bude dobrý večer," dodal majitel z MS ve Vídni v roce 2005.

VIDEO: Podívejte se na hattrick Radima Vrbaty

A kompletace šestého hattricku v zámořské kariéře? Pět minut před koncem Vrbata mezi kruhy švihnul zápěstím a švédský brankář Sabres Linus Ullmark jen zakroutil hlavou. Tohle se nepovedlo, Vrbatovi pustil tři góly ze šesti střeleckých pokusů. Canucks tak přerušili sérii pěti porážek za sebou. Vrbata vstřelil svůj první hattrick od října 2013, kdy ještě řádil v dresu Arizony.

Na led začaly dopadat čepice a mezi nimi možná i balvany ze srdce českého útočníka. Snad se začalo blýskat na lepší zítřky. "Asi byly dneska kšiltovky ve slevě," smál se Vrbata, který se postaral o to, že po utkání se všechny pokrývky hlavy prodávaly v klubovém fanshopu jen za dvoutřetinovou cenu.

České hattricky v základní části NHL

1. Jaromír Jágr 15

2. Miroslav Fryčer 9

3. Patrik Eliáš 8

4. Petr Nedvěd 7

5. Martin Havlát 6

Radim Vrbata 6

7. Milan Hejduk 5

Petr Klíma 5

Robert Reichel 5

Martin Straka 5

Pro Radima Vrbatu šlo o šestý hattrick v zámořské kariéře
Pro Radima Vrbatu šlo o šestý hattrick v zámořské kariéře

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud