17. prosince 2015 • 08:56

Eliáš promluvil o vztahu s Jágrem: Nikdy jsme spolu neměli problém

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zámoří vážený, v Česku možná trochu nedoceněný. To je Patrik Eliáš, klubová legenda mužstva New Jersey Devils. A tak když do týmu, ve kterém vlastní většinu ofenzivních rekordů, před pár lety přišel velikán se jménem Jaromír Jágr, hned se začalo spekulovat. Zvládnou to ti dva vedle sebe? Před čtvrteční bitvou New Jersey s Floridou se Eliáš o vzájemném přátelství rozpovídal.



Jaromír Jágr se poprvé u Devils objevil v sezoně 2013/14 a v tu chvíli už měl za sebou Eliáš v barvách New Jersey hned patnáct kompletních sezon. Mezi fanoušky i hráči byl váženou osobou, nikdo nepochybuje o tom, že jednou bude jeho dres viset pod stropem haly. V klidu se může rovnat s velkými jmény klubové minulosti, jako jsou například Martin Brodeur, či Scott Stevens.

Přesto soužití dvou nejproduktivnějších Čechů v historii NHL poutalo od začátku pozornost. V zákulisí se totiž šuškalo, že tihle dva se moc nemusí. "To se řešilo hlavně v českých médiích a já vlastně nevím, proč si mysleli, že to tak je," rozpovídal se autor pěti bodů z letošní sezony pro NJ.com. "Nikdy jsme spolu neměli problém vycházet."

Ačkoliv od sebe oba hráče dělí pouhé čtyři roky, v průběhu kariéry se téměř nepotkávali. Jágr zažil olympijské hry v Naganu či zlatou medaili z mistrovství světa z výlukové sezony 2004/05. To Eliáš má dva bronzy z MS a jeden z OH.

"Kolem Jágra byla úplně jiná skladba reprezentačních spoluhráčů, byli to výborní hráči, bylo těžké, se mezi tuto partu protlačit," popisoval Eliáš a vzpomněl například na Roberta Langa nebo Martina Straku. "Tihle a další hráči se drželi spolu, ale to bylo samozřejmě jenom správně, protože byli úspěšní," připomněl devětatřicetiletý centr.

Jágr se nakonec v jeho klubu zdržel sezonu a půl, v té první vyhrál s 67 body klubovou produktivitu, v té druhé už se tolik nedařilo a v jejím závěru přišel trejd na Floridu. "Bylo fajn mít ho za spoluhráče. Na začátku jsem mu vypomohl a mohl jsem ho konečně pořádně poznat. Bylo skvělé vidět, jak hokej zbožňuje," řekl Eliáš.

Mimo sport, který oba těšil a zároveň živil, toho ale mnoho nezažili. "Já jsem hodně rodinný typ, takže kromě hokeje jsme toho mnoho společného neměli."

Jinak ale Jágrův přínos do kabiny Devils pochválil. "Když přišel, bylo cítit, jak celou organizaci pozvedl."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud