25. prosince 2015 • 04:55

TOP 10 událostí Jágrova roku: Slunce, selfie, hattrick i tvář MS

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaromír Jágr prožil hodně bohatý rok. Jaké nejzásadnější události ho potkaly?Jaromír Jágr prožil hodně bohatý rok. Jaké nejzásadnější události ho potkaly?FOTO: Koláž iSport.cz

    Další rok s Jaromírem Jágrem utekl a znovu byl neskutečně pestrý. Zazářil na mistrovství světa v Praze, v NHL se dočkal své čtvrté výměny a následně se parádně zabydlel v dresu Floridy. Ničí rekordy, baví fanoušky a sám sebe... Zkrátka vybrat TOP 10 momentů slavného útočníka nebylo vůbec lehké. Přesto se o to server iSport.cz pokusil.

  • Nejstarší autor hattricku v NHL

    Rok 2015 odstartoval Jágr ve velkém stylu. Hned 4. ledna ještě jako útočník New Jersey sestřelil svého bývalého zaměstnavatele z Philadelphie (5:2) hattrickem a v necelých 43 letech se stal nejstarším hráčem NHL, kterému se něco takového povedlo. Rekord sebral samotnému Gordie Howeovi. "Střílení hattricků mě baví, míň už se mi ale líbí ten údaj, že jsem nejstarším střelcem," smál se po zápase český útočník.

  • Akce příušnice

    Jaromír Jágr v dresu New JerseyFoto Profimedia.cz

    V uplynulé sezoně zasáhla nejlepší hokejovou soutěž nečekaná epidemie příušnic. Ta si nebrala servítky a šla i po těch největších hvězdách, včetně Jágra či Crosbyho. "Začalo to chřipkou, potom jsem začal otékat. Bolelo mě celé tělo a nemohl jsem se vůbec hýbat," řekl český hokejista na konci ledna poté, co si chorobou prošel.

  • Výměna na Floridu

    Jaromír Jágr byl v únoru vyměněnFoto Koláž iSport.cz

    V New Jersey to Jágrovi už nesedělo a trejd se dal čekat, přesto asi nikdo netušil, že se 26. února novým hráčovým majitelem stane Florida. Nadšeni z nové destinace nebyli hráčovi fanoušci, ani jeho bývalí parťáci, se kterými se v kariéře potkal. A pravděpodobně ani sám Jágr. Přesto se rychle zabydlel, oblíbil si příjemné podnebí a dobrou partu a brzy se ukázalo, že Panthers byli až nečekaně dobrou volbou.

  • Nebál se bít za Simona

    Jaromír Jágr v potyčce s Antoinem Rousselem z FrancieFoto Michal Beránek (Sport)

    Agilní byli hokejisté Francie, na hokejovém MS v Česku chtěli znovu trápit favority tak, jak se jim to dařilo o rok dříve. Ale v roce 2015 to prostě nešlo a občas přišly na řadu emoce. Na Dominika Simona se pustilo před bránou hned několik bijců a na pomoc se přiřítil právě Jágr. "Jarda si tam dva chytl a pomohl mi, za to mu děkuji. Když se vás zastane takový hráč, tak to potěší," řekl benjamínek turnaje.

  • Čtvrtfinále proti Finsku na MS

    Kdo měl to štěstí a na čtvrtfinálovou bitvu Česka s Finskem se letos v květnu do pražské O2 Areny vměstnal, dost možná na tenhle zážitek do smrti nezapomene. Jágr se pod výhru 5:3 podepsal dvěma góly a nahrávkou, výhru sám trefil v 55. minutě poté, co obkroužil bránu a prostřelil Pekku Rinneho. Hala v tu chvíli nadšením málem padla. "Tohle dokáže jenom jeden hráč na světě. Z předchozího duelu proti Švýcarsku odstoupil kvůli zranění a přesto se dokázal připravit na tak těžké utkání jako bylo to proti Finsku a ještě k tomu v zápase absolutně dominovat, to dokáže vážně jenom jeden hráč,“ řekl po utkání brankář Ondřej Pavelec.

  • Konec v reprezentaci

    Zklamaný Jaromír Jágr v semifinále MS s KanadouFoto Barbora Reichová (Sport)

    Už v roce 2014 označil svůj konec v reprezentaci za definitivní. Jenže lákadlo šampionátu v Česku bylo velké. K tomu přidejte nadšení z angažmá na Floridě, kde se Jágr pořádně rozjel... Každopádně po čtvrtém místě už to vypadá, že bude opravdu konec. "Já už na to nemám, můžu odevzdat maximum, ale je čas se posunout dál," řekl po zápase s Finskem. A nezláká ho zdá se ani silně obsazený Světový pohár, který se bude hrát v září 2016. "Hrát nebudu, ani kdybych dal v sezoně 80 gólů," nechal se slyšet.

  • Selfie aféra

    Modelka Katka si jediným selfíčkem zadělala na pořádnou ostudu.Foto z redakční pošty

    Zhruba v polovině září spatřila světlo mediálního světa postelová fotografie Jaromíra Jágra spícího vedle sličné krásky. Osmnáctiletá Katka si pořídila tradiční selfiečko, které později mělo být využito jako páka na samotného hokejistu. Plať, nebo půjde fotka do novin! Jenže svobodného Jágra situace nijak netížila a vzal vše s humorem. Snímek začal být naopak dost populární a hokejoví fanošuci z recese začali vyrábět podobné fotky s hashtagem #jagrselfie.

  • Hříva je zpět

    Roberto Luongo poctivě Jágra hlídá.Foto Twitter.com/@FlaPanthers

    Zámoří kdysi jako pittsburský jinoch oslnil s dlouhým kudrnatým hárem. Každý byl zvyklý na kadeře, které lezly z Jágrovy helmy. Roky utekly a floridský spoluhráč Roberto Luongo se rozhodl, že svého staršího kolegu vyhecuje. "To jsme takhle byli na startu kempu v šatně a Jágr prošel kolem. V tu chvílí jsem řekl, že by bylo super, kdyby se nám ho podařilo dotlačit k tomu, aby si nechal ty vlasy narůst tak, jako za starých časů," vykládá. Nápad byl na světě a Jágr byl pro! A v šatně je pod přísným dohledem.

  • Kouzlit s pukem pořád umí

    Hráči v NHL jsou stále mladší a mladší, ale Jágr na podzim předvedl, proč jsou zkušenosti tak důležité. V říjnovém utkání proti Carolině (4:1) dokázal využít situace a šikovně si před svým gólem obhodil o 25 let mladšího obránce Noaha Hanifina. Pak už stačilo jen propálit Eddieho Läcka a bylo hotovo. I takové parády Jágr stále umí.

  • 4. nejlepší střelec histore NHL

    Jaromír Jágr pózuje s pukem, kterým vstřelil 732. gól v kariéřeFoto Repro: NHL.com

    Celkem 21 branek zaznamenal zatím Jágr v tomto kalendářním roce. Mezi nejlepšími šutéry historie tak předběhl Phila Esposita a nedávno také Marcela Dionneho a se 732 góly se zařadil na čtvrté místo v dějinách. "Byl to sladký gól, ale výhra je ještě sladší," radoval se křídelník po výhře 5:4 po samostatných nájezdech nad Vancouverem. Další obětí může být Brett Hull, který okupuje třetí pozici se 741 brankami.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud