28. prosince 2015 • 06:53

O tom se mu bude zdát! Zázračná lapačka připravila Hemského o gól

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Hokejisté Dallasu i na přelomu roku vesele drtí celou soutěž. Hvězdy se vyhřívají na čele NHL, s nikým se nemažou a dál prezentují svou herní dominanci. Přesto je minimálně jeden hráč, jenž může mít na tváři sladkokyselý výraz a je jím Aleš Hemský. České křídlo totiž od 12. listopadu čeká na gól, naposledy mu v neděli fantastickým zákrokem znechutil blížící se pocit euforie brankář Brian Elliott ze St.Louis.



Nedá se říct, že by se nesnažil. V noční bitvě proti Blues vystřelil dvaatřicetiletý útočník na bránu hned šestkrát. V posledních čtyřech utkáních jeho palebná aktivita ukazuje hrovnou na 15 střel. Ale góly nikde. Na jistotě pak rozhodně nepřidá ani to, když hráč stojí před odkrytou bránou a sleduje, jak gólman soupeře kouzlí.

Hemskému moc nechybělo, aby ve 34. minutě zvýšil na 2:0, jenže proti byl Elliott. Zkušený gólman kombinaci Janmark-Spezza-Hemský utnul těsně před brankovou čarou. Tam totiž skryl do lapačky puk z hole českého hokejisty a ten tomu sám nemohl uvěřit.

VIDEO: Fantastický zákrok připravil Hemského o gól

"Někdy se vám taková střela podaří chytit, někdy zase ne," řekl hrdina okamžiku pro klubovou televizi. Elliott mohl být se svým výkonem vcelku spokojen, nejofenzivnější tým ligy ho prověřil hned 38 pokusy a on za svá záda pustil pouze dva z nich, jenže na body to nestačilo a Blues si z Texasu vezou prohru 0:3.

Dallas se s rivalem ze St.Louis utkal podruhé během 24 hodin a zatímco na ledě svého soka prohrál 2:3 po samostatných nájezdech, v domácím stánku nebylo o vítězi pochyb. "Nebyli jsme tak rozjetí, jako doma. Těžko jsme se dostávali do šancí, vlastně nás k ničemu moc nepustili," vysvětlil pro NHL.com třicetiletý gólman.

Spokojenější byl tedy soubor trenéra Lindyho Ruffa. Ten se mohl spolehnout na tradiční opory Kariho Lehtonena, Patricka Sharpa a samozřejmě Jamieho Benna. Finský gólman vychytal svou první nulu sezony, druhý jmenovaný oslavil čtyřiatřicáté narozeniny vítěznou brankou a domácí kapitán si připsal gól a asistenci.

"Dnes jsme prostě dělali všechno dobře, včetně těch nejmenších detailů," řekl po utkání spokojený Ruff.

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - St.Louis

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 12. • 00:00
Dallas Stars
Dallas Stars
3:0
ONLINE
28. prosince
00:00
St. Louis Blues
St. Louis Blues
Góly

Domácí: 18:03. Sharp, 40:40. Ja. Benn, 58:28. Eakin

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lehtonen (Niemi) – Klingberg, Goligoski "A", Demers, Oduya, Jo. Benn, Jokipakka – Sharp, Seguin, Ja. Benn "C" – Hemský, Spezza, Ničuškin – Sceviour, Eakin, Roussel – Moen, Fiddler "A", Janmark

Hosté: Elliott (Allen) – Pietrangelo "A", Bouwmeester, Shattenkirk, Parayko, Bortuzzo, Gunnarsson – Tarasenko, Stastny, Pääjärvi – Brouwer, Backes "C", Steen "A" – Upshall, Lehterä, Fabbri – Jaškin, Gomez, Reaves

Rozhodčí

Meier, Martell – Henderson, Gibbons

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 532 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud