16. prosince 2015 • 14:21

Hemský v centru dění. Konečně bodoval a parťák se za něj popral

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smolná třináctka vše ukončila. Přesně po tolika utkáních bez bodu znovu promluvil do statistik útočník Aleš Hemský z Dallasu a jednou nahrávkou pomohl lídrovi NHL k jasné výhře 5:1 nad Columbusem. A když si na něj za rozhodnutého stavu troufl jeden ze soupeřů, se zlou se hned potázal. Českého útočníka si v Dallasu střeží.



Probíhala 54. minuta utkání, Dallas si šel pro další jasnou výhru, už třiadvacátou v sezoně. Nikdo v lize nemá víc. Stav už byl v té době konečný, takže nikdo neviděl důvod pro ukvapené zákroky. Proto, když hostující pořízek Boone Jenner přilepil na mantinel Aleše Hemského, přišla okamžitá odpověď. Tohle si nenecháme líbit.

Český hokejista má totiž vedle sebe Antoine Roussela, agilního francouzského štírka, který trestné minuty sbítá po hrstech. Ten když viděl kolegu v nesnázích, hned shodil rukavice a vyslal signál. S jeho šikovným kamarádem takhle nikdo zacházet nebude!

VIDEO: Hemský dostal ránu, Roussel ho mstil

Aleš Hemský tedy mohl mít radost, že má svého vlastního bodyguarda. A také že po více než měsíci zase bodoval. Jeho rána ze 34. minuty sice skončila mimo klec Columbusu, jenže hbitý obránce Alex Goligoski stál ve správnou chvíli na správném místě a doklepl kotouč za záda nováčka Joonase Korpisala.

V tu chvíli Dallas vedl 2:1 a teprve se rozjížděl. Do té doby byl domácí trenér Lindy Ruff hodně zamračený a po zápase to novinářům také sdělil. "Naše hra se mi nelíbila, hlavně po mentální stránce. Nesoustředili jsme se," myslel si přísný kouč, jehož ofenzivu znovu táhl dvougólový Tyler Seguin.

VIDEO: Hemský přidal devátou asistenci sezony

Možná by mohl i více využívat Hemského. Odchovanec Pardubic měl výborný start do sezony, v prvních čtyřech bitvách získal šest bodů. Jenže pak se začal čím dál víc stávat obětí našlapané soupisky Stars a teď už hraje jen zhruba 11-12 minut na zápas.

Co se dá dělat, kolem jmen jako Tyler Seguin, Patrick Sharp či Valerij Ničuškin se těžko probíjí nahoru. "Snažím se jen soustředit na ty minuty, které trávím na ledě a na ostatní nemyslet. Není to tolik třeba, dokud vyhráváme," sdělil pro Dallas News obvyklou frázi Hemský, který má zatím na svém kontě dvanáct bodů (3+9) ve třiceti zápasech.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 12. • 02:40
Dallas Stars
Dallas Stars
5:1
ONLINE
16. prosince
02:40
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
Góly

Domácí: 17:53. Oduya, 33:02. Goligoski, 36:26. Seguin, 36:56. Seguin, 41:47. Janmark

Hosté: 24:32. Hartnell

Sestavy

Domácí: Lehtonen (Niemi) – Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Nemeth, Jo. Benn – Ja. Benn, Seguin, Nichuškin – Janmark, Spezza, Eaves – Roussel, Eakin, Sharp – Moen, Fiddler, Hemský.

Hosté: Korpisalo (41. McElhinney) – Savard, Bodnarchuk, Johnson, Murray, Ťjutin, Connauton – Jenner, Johansen, Saad – Hartnell, Wennberg, Atkinson – Hartnell, Wennberg, Atkinson – Calvert, Dubinsky, Foligno – Campbell, Karlsson, Clarksoon.

Rozhodčí

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 232 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud