7. ledna 2016 • 16:19

Polák schytal v bitce pecku a vytočil soupeře. Nebylo to fér, křičel

Autor: jab, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Polák hraje dobrou sezonu. Ťuk, ťuk, raději to zaklepejme, pod přísným koučem Mikem Babcockem nemá v Torontu žádný hráč nic jistého. K devíti asistencím, bilanci +13 v tabulce pravdy a velké porci času na ledě přidal český zadák v nočním zápase NHL s Anaheimem i pěstní potyčku. A v té trochu vybočil z normálu.



K bitce došlo dvě minuty před koncem první třetiny, kdy Toronto hájilo náskok 1:0. Polák naremploval na mantinel domácího Mika Santorelliho a Josh Manson se na něho vrhl v roli mstitele.

Dlouho se zdálo, že se oba kohouti budou jen přetahovat za dresy. Pak ale Manson vyslal jeden rychlý direkt na nos a srazil Poláka, který hraje v průměru ke dvaceti minutám za utkání, k ledu.

VIDEO: Podívejte se na drsný zásah do Polákova nosu

Konečná - mohlo by se zdát. Ale nebylo tomu tak. Polákovi se rychlý konec rvačky moc nelíbil a ve chvíli, kdy už mezi oběma stál sudí, do o pět let mladšího beka šťouchl. To je tak trochu proti rváčskému kódu a v kanadském silákovi bouchly saze.

"Udělal to pozdě, ve chvíli, kdy už neměl. To mě docela dopálilo," řekl syn Davea Mansona, obávaného ranaře, který dlouho strašil soupeře v devadesátých letech.

"Nelíbilo se mi to, možná se budu příště v takových situacích víc bránit. Nepřišlo mi to fér," řekl čtyřiadvacetiletý hokejista pro ocregister.com.

Byl to však jediný zaznamenání hodný úspěch Ducks v celém utkání. Domácí nevyzráli na Jonathana Berniera v brance Maple Leafs ani jednou. Kanadský brankář 39 zákroky vychytal druhé čisté konto v sezoně a třetí výhru v řadě.

"To jsou výkony, za které je placen," nepáral se s přílišnou chválou na Berniera na tiskové konferenci trenér Babcock. "Ale vážně. Je dobrý, je vidět, že získává zpět ztracené sebevědomí," pochválil bývalý dloholetý kouč Detroitu svého brankáře.

Polák k bitce a pěti trestným minutám přidal ještě asistenci, v polovině druhé třetiny se autor 136 hitů v sezoně podílel na třetím gólu Maple Leafs, kteří nakonce utkání ovládli konečným výsledkem 4:0.

Toronto porazilo Kačery posedmé z posledních osmi vzájemných zápasů. Dvěma góly se o to zasloužil Pierre-Alexandre Parenteau, první hvězda zápasu. Ve statistice plus/mínus je Polák se třinácti kladnými body 17. v celé NHL a Maple Leafs mají už jedenáctou nejlepší obranu v soutěži.

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 1. • 04:00
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
0:4
ONLINE
7. ledna
04:00
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
Góly

Domácí:

Hosté: 08:54. Parenteau, 27:38. Parenteau, 32:35. Kadri, 42:47. Boyes

Sestavy

Domácí: Gibson (Andersen) – Manson, Lindholm, Bieksa, Vatanen, Holzer, Theodore – Perry, Getzlaf, Rakell – Silfverberg, Kesler, Hagelin – Santorelli, Horcoff, Cogliano – Stewart, Thompson, Maroon

Hosté: Bernier (Bibeau) – Phaneuf, Gardiner, Rielly, Hunwick, Polák, Marinčin – Parenteau, Bozak, Van Riemsdyk – Komarov, Kadri, Grabner – Lupul, Arcobello, Winnik – Boyes, Holland, Matthias

Rozhodčí

Meier, Chmielewski – Murchison, Sharrers

Stadion

Honda Center, Anaheim

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud