Pavel Bárta
23. února 2016 • 13:45

Roman Polák o výměně do San Jose: Zase mám o co hrát

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V San Jose ho chtěli a Toronto už je mimo hru. Roman Polák bude mít zase o co bojovat. „Sharks pro mě znamenají šanci zahrát si play off a v něm třeba něco dokázat,“ řekl v rozhovoru pro Sport 29letý rodák z Ostravy. O výměně se dozvěděl v pondělí, ale v zápase proti St. Louis za svůj nový tým ještě nenastoupil. Čekal na vyřízení víz, k mužstvu by se mohl připojit ve středu v Denveru, kde se střetne s celkem Colorada.



Hráčské výměny bývají mnohdy nečekané, Poláka však trejd nepřekvapil. „Asi měsíc jsme se o tom bavili s trenérem a generálním manažerem, poslední měsíc to začalo být konkrétnější. Byla otázka času, kdy k tomu dojde a kam půjdu,“ prozradil účastník olympiády 2010 a dvou mistrovství světa.

V červenci se může stát nechráněným volným hráčem, vyprší mu pětiletý kontrakt. „Všichni hráči, kteří nemají kontrakty na příští ročník, tak buď už odešli, nebo ještě budou na devadesát procent vytrejdovaní. Výjimkou byl jen Dion Phaneuf, nečekali jsme, že půjde kapitán. Ale Maple Leafs chtějí vybudovat nový tým, výměnami získali volby v draftu, vědí, co dělají, mají svůj plán,“ líčil Polák.

On sám věděl, do čeho jde. Po sezoně se uvidí, co dál. San Jose je jeho třetím klubem v NHL, před Torontem působil v St. Louis, v základní části sehrál 535 utkání s bilancí 101 bodů (19+82), v play off nastoupil do 25 utkání. Jeho předností je především defenziva a tvrdá hra. Proto ho v Sharks taky chtěli.

„Byla to úplně férová dohoda. Jsem spokojený, zase bude mít smysl hrát,“ zdůraznil Roman Polák. „A kdoví, co se stane v létě. Končí mi smlouva a klidně se může stát, že budu zase zpátky v Torontu. Tuhle etapu bych vůbec neuzavíral,“ dodal v rozhovoru pro Sport.

Celý rozhovor s Romanem Polákem si přečtěte ve středečním vydání deníku Sport.

Roman Polák v reprezentačním dresu.
Roman Polák v reprezentačním dresu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud