13. března 2016 • 21:45

Vítej v této show! NHL poznala Simona, ten při debutu zaujal

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byl skoro až snový debut. Dominik Simon byl povolán z farmy do Pittsburghu Penguins a hned naskočil na ledě slavné Madison Square Garden proti New York Rangers. V závěru třetí třetiny si připsal asistenci u rozhodujícího gólu, Pittsburgh nakonec vyhrál 5:3.



„Vítej v této show.“ Tak twitterový účet Penguins přivítal Dominika Simona před premiérovou v NHL. Jeho debutu si všímaly i oficiální účty soutěže.

„V minulé sezoně hrál v Plzni, v klubu, který vlastní bývalý hráč Rangers i Penguins Martin Straka,“ připomněli komentátoři stanice NBC po prvním Simonově střídání.

Účastník posledního mistrovství světa byl povolán z farmy po té, co se na 6-8 týdnů zranil Jevgenij Malkin. Simon proti Rangers odehrál necelých osm minut, i tak se výrazně podepsal po vítězství Pittsburghu.

„Je to neuvěřitelný pocit. Odehrál jsem můj první zápas v NHL, navíc v Madison Square Garden. Nic víc jsem si nemohl přát. Tedy to, abychom vyhráli, a to se také povedlo. Byl jsem sice trochu nervózní, ale snažil jsem se soustředit na zápas,“ radoval se Simon.

VIDEO: První bod Dominika Simona ve slavné NHL

Stal se navíc teprve šestým hráčem z draftu 2015, který nastoupil do utkání NHL. Český útočník byl navíc vybrán až v pátém kole.

V polovině třetí třetiny proti Rangers udržel puk u mantinelu i proti dvoučlenné přesile, posunul ho na Matta Cullena, který šťastně zpoza branky vstřelil rozhodující branku na 4:3. 

„Byl to ušmudlaný gól, ale nakonec rozdílový, to je skvělé. Navíc jsem byl u toho. Cully zahrál za brankou chytře, byl to šťastný moment, ale to tak v hokeji bývá. Někdy je štěstí na vaší straně, jindy ne. Ale je to úžasný pocit, navíc mám i schovaný puk,“ popsal Simon. V závěru pojistil vítězství Sidney Crosby při power play.

Simon tak zahrál solidní zápas. S vysokým tempem v NHL se vypořádal i díky tomu, že je to velice dobrý bruslař. Dokázal se udržet na puku a i přes těsnou obranu rozdávat přihrávky. Řekl si tak o další porci minut v dresu Penguins.

Simonova sezona

NHL

Zápasy: 1

Body: 1 (0+1)

Ice time: 7:55

AHL

Zápasy: 54

Body: 38 (18+20)

Pozvánka na All Star Game

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud